Društvo

Oblačan i tmuran dan pred nama, temperatura do 18 stepeni

Komentari

Autor: Euronews Srbija

12/10/2022

-

08:22

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Oblačno i tmurno vreme, povremeno sa slabom kišom, zadržava se i danas. Vreme će biti pretežno oblačno, na severu zemlje sa smenom sunca i oblaka, dok na jugu ostaje oblačno tokom većeg dela dana, kaže meteorološkinja Euronews Srbije Ljubica Gojković.

"Uslova za slabu kiše biće u zapadnim i jugozapadnim predelima, a poneki kišonosni oblak kratkotrajnu kišu može doneti i delovima Vojvodine. U višim planinskim predelima, ali i u dolinama i kotlinama magla će se zadržati tokom većeg dela dana", kaže ona. 

Beograd prvi u svetu po zagađenosti vazduha

Kako navodi, visoka vlažnost vazduha i slab vetar omogućavaju zadržavanje zagađujućih čestica u prizemnom sloju atmosfere, te je tako ovog jutra Beograd ponovo bio prvi u svetu po zagađenosti vazduha. 

Printscreen iqair.com

 

"U ranim jutarnjima satima temperatura se kretala oko i malo iznad 12 stepeni, što je prosek za ovo doba godine. U najtoplijem delu dana živa u termometru neće prelaziti 20. podeljak. U većini mesta se očekuje oko 18 stepeni", kaže Gojković.

Dodaje da vreme slično današnjem zadržava se sve do kraja ove radne nedelje. Promenljivo, nestabilno, povremeno sa kišom, ali relativno toplo.

"Maksimalna temperatura će se sve do kraja ove radne nedelje kretati malo ispod 20 stepeni, ali već za vikend sledi otopljenje. Vreme će u petak biti promenljivo oblačno, sa nešto više sunčanih perioda, a uslova za sipeću kišu biće samo u višim planinskim predelima. Vikend koji je pred nama biće sunčano i topao, sa temperaturom koja će u nedelju lokalno dostizati 24 stepena", kaže ona.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija