Društvo

Korona presek: U Srbiji više od 1.300 novoobolelih, preminulo osam pacijenata

Komentari

Autor: Eurones Srbija

19/10/2022

-

20:42

Korona presek: U Srbiji više od 1.300 novoobolelih, preminulo osam pacijenata
Korona presek: U Srbiji više od 1.300 novoobolelih, preminulo osam pacijenata - Copyright Unsplash

veličina teksta

Aa Aa

Koronavirus u poslednja 24 sata potvrđen je kod 1.318 osoba, a istovremeno je od posledica ove bolesti preminulo osam pacijenata.

Testirano je 12.792, dok uz pomoć respiratora dišu 34 bolesnika. Broj hospitalizovanih je 429, objavljeno je na sajtu covid19.rs Ministarstva zdravlja.

Podsetimo, juče je koronavirus potvrđen kod 1.440 osoba, od testiranih 13.320, a preminulo je 10 obolelih.

Komandant kovid bolnice u Vojnomedicinskom centru Karaburma Ivo Udovičić izjavio je danas da Miholjsko leto jeste odložilo porast broja zaraženih koronavirusom, ali se u novembru očekuje skok i broja obolelih od kovida i zaraženih drugim virusima.

U izjavi za Tanjug, Udovičić je ukazao da se se većina građana više ne testira, jer imaju ili blagu kliničku sliku ili su asimptomatski slučajevi, što, ističe, ne znači da je virus otišao i da je došao kraj pandemiji.

On je poručio da se prava slika trenutne epidemijske situacije vidi u kovid bolnicama.

"Za sada je situacija stabilna, imamo dovoljno kapaciteta, ali očekujemo već početkom novembra i porast broja novozaraženih i porast broja hospitalizovanih. Nama, u kovid bolnicama, radi medicinsko osoblje iz ''nekovid'' bolnica, tako da svaki porast znači dodatno angažovanje tog osoblja", napomenuo je dr Udovičić.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija