Društvo

Predsednik Srbije s delegacijom SUBNOR-a: Srpski narod nikada neće zaboraviti hrabru borbu i veliku žrtvu oslobodilaca

Komentari

Autor: Tanjug

20/10/2022

-

14:24

Predsednik Srbije s delegacijom SUBNOR-a: Srpski narod nikada neće zaboraviti hrabru borbu i veliku žrtvu oslobodilaca
Predsednik Srbije s delegacijom SUBNOR-a: Srpski narod nikada neće zaboraviti hrabru borbu i veliku žrtvu oslobodilaca - Copyright Tanjug/Rade Prelić

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Aleksandar Vučić sastao se danas, povodom Dana oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu, sa predstavnicima SUBNOR-a, sa kojima je razgovarao o predstojećoj Evropskoj konferenciji antifašista, čiji je SUBNOR domaćin.


Predstavnici SUBNOR-a su predsedniku Vučiću uručili medalju borca, dodeljenu u julu 2021. godine, i istakli da je upravo on dolaskom na vlast uveo promene u zemlji i povratak putu antifašizma, oslobodilačkoj i nadasve pobedničkoj tradiciji srpskog naroda.

“Uz Vašu podršku, ove godine prvi put SUBNOR Srbije je domaćin Evropske konferencije antifašista. Ne samo da ste vratili dostojanstvo borcima NOR-a i izvukli ih iz zaborava, nego ste vratili dostojanstvo i borcima protiv NATO agresije, slaveći i obeležavajući herojska dela boraca sa Paštrika i Košara, kao i svih ostalih učesnika u borbi protiv NATO agresije.

Zato Vam iskreno odajemo priznanje i uručujemo Medalju borca na ogrlici kao istinskom borcu za očuvanje integriteta, suvereniteta, mira i stabilnosti u Srbiji i regionu”, naveli su predstavnici SUBNOR-a uručivši medalju predsedniku Srbije.

Vučić je zahvalio predstavnicima SUBNOR-a na priznanju i istakao da srpski narod nikada neće zaboraviti hrabru borbu i veliku žrtvu oslobodilaca, zbog kojih Beograd danas živi kao slobodan grad, te da današnja jaka i slobodarska Srbija pokazuje da njihova žrtva nije bila uzaludna.

Sastanku su prisustvovali i bivši borci Ljubiša Antonijević i Dragoslav Dimitrijević, koji su učestvovali u oslobođenju Beograda 1944. godine.

“Posebno počastvovan što sam mogao da stegnem ruku i dvojici boraca koji su učestvovali u oslobađanju Beograda - Ljubiši Antonijeviću i Dragoslavu Dimitrijeviću”, napisao je Vučić na zvaničnom instagram profilu “Budućnostsrbije”, uz fotogafije susreta.

Beograd danas slavi Dan oslobodenja u Drugom svetskom ratu - dan kada je, pre 78 godina, završena Beogradska operacija, kojom je okončana okupacija glavnog grada duga 1.287 dana.

 

Komentari (0)

Srbija