Društvo

Vredno je zajedno štedeti: Mercator-S štedi struju za godišnju potrošnju 400 domaćinstava

Komentari

Autor: Euronews Srbija

24/10/2022

-

14:22

Vredno je zajedno štedeti: Mercator-S štedi struju za godišnju potrošnju 400 domaćinstava
Vredno je zajedno štedeti: Mercator-S štedi struju za godišnju potrošnju 400 domaćinstava - Copyright promo

veličina teksta

Aa Aa

Zbog najavljene nestašice struje tokom zimske sezone, kompanija Mercator-S je osmislila i od prvog novembra realizuje strategiju energetske efikasnosti kojom će uštedeti 2.400 MWh što je dovoljno struje za godišnju potrošnju čak 400 domaćinstava

Mercator hipermarketi, Roda marketi i IDEA prodavnice širom Srbije će već od prvog novembarskog dana u potpunosti isključiti sve kompanijske frižidere za pića. U svim ovim maloprodajnim objektima biće isključena rasveta u pomoćnim prostorijama, sa obaveznim isključivanjem svetala u prostorijama u kojima se niko ne nalazi. Pored toga, u potpunosti će biti ugašena sva spoljna rasveta ispred svih Mercator hipermarketa, Roda marketa i IDEA prodavnica širom Srbije.

Kompletna spoljna rasveta biće svedena na minimum, osim u delu parking prostora, rashladne komore će biti upotrebljavane što racionalnije, a sve komore koje nisu u upotrebi biće u potpunosti isključene. Zbog uštede energije koja ide na grejanje, kompanija je donela odluku i da sva vrata koja se nalaze u međuzonama između maloprodajnog prostora i magacina, kao i magacina i prijema robe, budu zatvorena. I na kraju, ali ne i najmanje važno, u svim IDEA, Roda i Mercator objektima širom Srbije biće isključeno osvetlljenje na kategoriji kozmetike.

promo

 

Kada je u pitanju ušteda električne energije, a u cilju solidarnosti sa trenutnom situacijom, kompanija Mercator-S odlučila je da sve neophodne mere sprovede i u drugim svojim objektima širom Srbije, kao što su Velpro centri, Logističko-distributivni centri, Upravne zgrade u Beogradu i Novom Sadu, kao i u Kantini 904, restoranu koji je namenjen zaposlenima u ovoj organizaciji.

Ušteda električne energije koju planira kompanija Mercator-S, u iznosu od 2.400 MWh, posebno je značajna ako se ima u vidu da je prosečna potrošnja električne energije jednog domaćinstva u našoj zemlji, na godišnjem nivou, oko 6 MWh.

Komentari (0)

Srbija