Društvo

Predah od vrućine je kratko trajao: U Srbiju stigao novi talas, danas najtopliji dan ove nedelje

Komentari

Autor: Euronews Srbija

29/06/2021

-

08:25

Predah od vrućine je kratko trajao: U Srbiju stigao novi talas, danas najtopliji dan ove nedelje
Euronews; Pixabay.com - Copyright Euronews; Pixabay.com

veličina teksta

Aa Aa

U nekim mestima toplotni talas nije se ni završilo, a počeo je novi. Danas i narednih dana temperatura će se kretati do 39 stepeni u hladu.

Ka nama je ponovo krenuo da struji još jedan suv i vreo afrički vazduh koji će u narednim satima i danima podići temperaturu iznad 35 stepeni Celzijusa. 

Euronews TV

Na oprezu danas treba biti i zbog štetnog UV zračenja, jer će UV indeks danas biti visok - između osam i 10. To znači da se opekotine mogu dobiti za manje od 10 minuta ukoliko na sebi nemate adekvatnu zaštitu.

Hlad danas neće pružiti oblaci, jer ih uglavnom neće ni biti. Ukoliko ih bude bilo, biće onih visokih Cirusa koji u velikoj meri propuštaju sunčeve zrake. 

Dan pred nama biće pravi letnji, topao i sunčan. Mnogi se noćas nisu naspavali, jer se temperatura nije spuštala ispod 20 stepeni Celzijusa. U narednim satima biće još toplije, a najviša dnevna biće od 34 do 38 stepeni Celzijusa. Kada je reč o vetru, biće mirno i tiho.

U toplotom talasu ostajemo i narednih dana. Današnji i sutrašnji dan biće najtopliji ove sedmice, a u četvrtak stižu kiša i pljuskovi. 

U privm danima jula moguće su i vremenske nepogode praćene gradom i olujnim vetrom. Poljoprivrednici treba biti na posebnom oprezu.

 

Komentari (0)

Srbija