Društvo

Specijalne snage Vojske Srbije uvežbavaju izvođenje dejstava iz vazduha i protivoklopne borbe

Komentari

Autor: Tanjug

29/10/2022

-

19:42

Specijalne snage Vojske Srbije uvežbavaju izvođenje dejstava iz vazduha i protivoklopne borbe
Specijalne snage Vojske Srbije uvežbavaju izvođenje dejstava iz vazduha i protivoklopne borbe - Copyright Tanjug/Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije/Andrija Gavrilović

veličina teksta

Aa Aa

Na poligonu „Pasuljanske livade“ specijalne snage Vojske Srbije, u sadejstvu sa helikopterskim jedinicama Ratnog vazduhoplovstva i PVO, uvežbavaju izvođenje dejstava iz vazduha po ciljevima na zemlji, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.

Aktivnosti se realizuju u okviru združene vežbe „Manevri 2022“ sa ciljem održavanja i nadgradnje sposobnosti 72. brigade za specijalne operacije i 63. padobranske brigade za izvršavanje određenih zadataka koji se mogu postaviti pred ove jedinice.

 

Borbeni timovi specijalnih jedinica na vežbi rešavaju taktičke zadatke i supozicije u pokretu, uvežbavaju izvođenje helikopterskog desanta i borbenih dejstava nakon izvršenog desanta u dnevnim i noćnim uslovima, i realizuju bojeva gađanja iz ličnog i kolektivnog naoružanja.

Istovremeno na stalnim i privremenim poligonima Vojske Srbije snage koje su prešle u aktivnu fazu združene vežbe „Manevri 2022“ nastavljaju realizaciju taktičkih uvežbavanja i bojevih gađanja.

Pripadnike Prve brigade kopnene vojske koji realizuju sadržaje protivoklopne borbe na poligonu „Orešac“ kod Vršca danas je obišao načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović.

On je tom prilikom izrazio zadovoljstvo odnosom prema zadacima i visokom motivisanošću kako profesionalnog tako i rezervnog sastava, ističući da samo maksimalno posvećeni, vrhunski obučeni i pripremljeni vojnici i starešine mogu izvršiti svaki zadatak koji pred njih postavi državno i vojno rukovodstvo, i na taj način osigurati mir i bezbednost građana Republike Srbije, navodi se u saopštenju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija