Društvo

Danas svežije, u Beogradu temperatura neće prelaziti 18 stepeni

Komentari

Autor: Euronews Srbija

02/11/2022

-

07:31

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Početak je novembra, a Miholjsko leto i dalje traje. Severni i severozapadni vetar donose nam prolazno naoblačenje, ali padavina ipak neće biti, rekla je meteorološkinja Euronews Srbija Ljubica Gojković.

"Veoma stabilno vreme i ovog jutra je uzrokovalo da vazduh u Beogradu i ostalim većim gradovima Srbije bude veoma zagađen. Vetar koji će tokom dana povremeno biti pojačan malo će očistiće vazduh od zagađujućih materija, međutim on i dalje ostaje nezdrav za osetljive grupe", kaže Gojković.

Naoblačenje koje je zahvatilo krajnji sever Srbije već u ranim jutarnjim satima, pod uticajem vetra premešta se ka jugu, te nas danas očekuje promenljivo oblačno vreme. Kasnije tokom dana, kaže ona, dolazi do razvedravanja u Vojvodini, dok će nešto više oblaka zahvatiti centralne i južne predele.

"U najtoplijem delu dana temperatura će se kretati od 16 stepeni, na severu, pa do 25 u Timočkoj krajini. U centralnim i južnim predelima temperatura će biti oko 22 stepena, dok u Beogradu neće prelaziti 18", dodaje Gojković.

Navodi da promenljivo oblačno vreme ostaje i u četvrtak. Maksimalna dnevna biće oko i malo ispod 20 stepeni u celoj zemlji.

"Dodatno naoblačenje zahvatiće Srbiju u petak tokom dana, jer nam se sa zapada približava ciklon koji će za dane vikenda doneti promenu vremenske situacije. Ciklon sa Mediterana donosi kišonosne oblake, ali i nešto svežiju vazdušnu masu. Trenutni prognostički modeli za nedelju prognoziraju maksimalnu temperaturu od 14 do 18 stepeni i kišu koja će padati uglavnom u južnim predelima", kaže ona.

Sledeće nedelje sledi postepena stabilizacija vremena i razvedravanje, međutim osetnijeg otopljenja neće biti.

Komentari (0)

Srbija