Društvo

Smena sunca i oblaka, temperatura do 20 stepeni - kakva će biti druga polovina nedelje?

Komentari

Autor: Euronews Srbija

03/11/2022

-

07:30

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Nešto svežija vazdušna masa koja je juče zahvatila Vojvodinu i zapadu Srbiju, danas se proširuje i na ostatak zemlje. Zajedno sa zahlađenje stižu i oblaci, te će danas i u predelima južno od Save i Dunava biti smene sunčanih i oblačnih perioda, kaže metorološkinja Euronews Srbija Ljubica Gojković.

Ona dodaje da će magla i oblaci obeležiti prvu polovinu dana na severu zemlje, ali i da poslepodne dolazi do privremenog razvedravanja. 

"Iako nakon dužeg perioda ponovo imamo temperaturu koja neće prelaziti 20 stepeni, ove vrednosti su i dalje iznad proseka za početak novembra. Nakon vrelih 28 stepeni, koliko je juče izmereno u Negotinu i Zaječaru, danas će se živa u termometru kretati oko 20.podeljka. U ostalim predelima očekuje se od 16 do 19 stepeni", rekla je Gojković.

U petak, kaže, već dolazimo pod uticaj ciklona sa Mediterana koji će nam doneti prvo pojačan jugoistočni vetar i otopljenje, a u subotu i nedelju kišu i pad temperature. 

"U petak će vreme biti promenljivo oblačno, ali toplije, temperatura će ponovo biti i do 23 stepena, međutim uveče dolazi do naoblačenja sa kišom, koja će prvo zahvatiti zapadne i severne predele. U noći između petka i subote padavine se očekuju i u Beogradu. U subotu tokom dana kiša će padati u zapadnim, jugozapadnim i severnim predelima, dok krajnji istok ostaje suv, povremeno i sa sunčanim periodima", kaže ona. 

Objašnjava da će u subotu tokom dana doći do pada temperature u odnosu na jutarnje vrednosti, dok će u nedelju u celoj zemlji biti sveže sa temperaturom malo iznad 10 stepeni. U nedelju će se, dodaje, kišna zona proširiti i na istok, te će kiša povremen padati u predelima južno od Save i Dunava. 

Sledeće nedelje očekuje nas postepena stabilizacija vremena, međutim osetnijeg otopljenja ipak neće biti.

Komentari (0)

Srbija