Društvo

Grujičić o smrti mladića nakon kolonoskopije: Radiće se spoljni stručni nadzor da se utvrdi kako su nastale komplikacije

Komentari

Autor: Tanjug

03/11/2022

-

13:18

Grujičić o smrti mladića nakon kolonoskopije: Radiće se spoljni stručni nadzor da se utvrdi kako su nastale komplikacije
Grujičić o smrti mladića nakon kolonoskopije: Radiće se spoljni stručni nadzor da se utvrdi kako su nastale komplikacije - Copyright Prinstscreen YouTube/Televizija Pomoravlje

veličina teksta

Aa Aa

Ministarka zdravlja Danica Grujičić izjavila je danas da inspekcija resornog ministarstva ispituje slučaj Ćuprija, odnosno smrt mladića iz Svilajnca, koji je nakon komplikacija tokom kolonoskopije u bolnici u tom gradu, prebačen u Kragujevac, a potom u Beograd, gde je preminuo u Kliničkom centru Srbije.

"Inspekcija je u ponedeljak bila u Ćupriji i prema njihovom mišljenju, a na osnovu medicinske dokumentacije, komplikacija koja se videla tokom kolonoskopije odmah je ustanovljena", rekla je Grujičić novinarima posle otvaranja kongresa Evropskog udruženja za gornji digestivni trakt u Beogradu.

Ministarka je navela da će odgovor na pitanje odakle su se pojavile ostale komplikacije, morati da pruži spoljni stručni nadzor. Navela je i da očekuje da sledeće sedmice, na njeno insistiranje, inspekcija poseti Ćupriju, Kragujevac, ali i Klinički centar Srbije kako bi se dobila potpuna slika svega šta se dešavalo.

"U sastavu komisije biće anestezilog, opšti hirurg i gastroenterolog. Sačekaćemo mišljenje stručnih ljudi", rekla je Grujičić.

Inače, mladić je u prošli ponedeljak u Opštoj bolnici u Ćupriji podvrgnut kolonoskopskom pregledu, a zbog nastalih komplikacija, prebačen je u Klinički centar u Kragujevcu, a zatim u u Beograd.

Porodica tvrdi da je mladiću tokom kolonoskopije u Ćupriji probušeno tanko i debelo crevo, te da je imao oštećenja jednjaka i plućnog krila.


 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija