Društvo

I kad se podigne magla, ostaće oblačno: Tmuran ponedeljak u celoj Srbiji, maksimalna temperatura 16 stepeni

Komentari

Autor: Euronews Srbija

07/11/2022

-

08:08

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Oblačno, tmurno i prohladno vreme koje je obeležilo dane vikenda, zadržava se i danas, kaže meteorolog Ljubica Gojković.

I ovog jutra magla je zabeležena u većini mesta, vidljivost je lokalno bila smanjena, a sa postepenim otopljenjem, do sredine dana očekuje se njeno podizanje. Nakon podizanja magle vreme ostaje oblačno, uz postepeno razvedravanje na jugozapadu i jugu zemlje. U većini mesta biće suvo, samo je na severu moguća slaba, sipeća kiša.

Dnevna temperatura se neće bitnije razlikovati od jutarnjih vrednosti. Na severu i zapadu zemlje biće oko 12 stepeni, dok će na jugu i jugoistoku biti toplije, do 16.

U narednim danima, sa porastom vazdušnog pritiska, dolazi do postepenog razvedravanja i otopljenja. Još sutra će vreme biti promenljivo oblačno i sveže, sa temperaturom oko 14 stepeni.

Već u sredu možemo očekivati sunčano i nešto toplije vreme, međutim temperatura sve do kraja ove nedelje neće prelaziti 18. podeljak, uz postepeno zahlađenje u ranim jutarnjim satima. 

AMSS: Oprez u vožnji zbog vlažnih kolovoza i magle

Iako je jesen kalendarski počela pre više od mesec dana, period Miholjskog leta doneo nam je dosta toplih i sunčanih dana. Ipak, u narednom periodu sledi postepeno zahlađenje, praćeno češćim prodorima kišonosnih oblaka, a krajem meseca ponegde možemo očekivati i sneg.

Tanjug/Vladimir Sporčić

 

Vlažne kolovoze danas treba očekivati jer meteorolozi prognoziraju povremeno slabu kišu, ali na njih treba računati i na mestima gde ima i magle, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Magla smanjuje vidljivost na području Loznice, Valjeva, Požege i Smederevske Palanke kao i na putevima pored reka i u kotlinama, pa zato treba vozite pažljivije, a posebno obratiti pažnju na bezbednost đaka u ulicama oko škola.

Prema informacijama Uprave granične policije, teretna vozila na izlasku iz zemlje na graničnim prelazima Horgoš i Kelebija zadržavaju se po tri sata.

Komentari (0)

Srbija