Društvo

Vređanje poslanica u Skupštini: Devet opozicionih poslaničkih klubova traži smenu Božić i Šćekić

Komentari

Autor: Euronews Srbija

10/11/2022

-

12:24

Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Predstavnici parlamentarne opozicije zatražili su na konferenciji za novinare da predsednik Parlamenta pokrene proceduru za smenu njegove zamenice Sandre Božić, kao i da SNS zatraži od poslanika Dalibora Šćekića da vrati mandat građanima. Ovaj zahtev usledio je nakon rasprave u Skupštini kada je deo opozicije tvrdio da je tokom izlaganja poslanice DS Tatjane Manojlović jedan od poslanika SNS neprimereno gestikulirao zbog čega su pozvali Orlića da pogelda snimak i reaguje.

Naime devet opozicionih poslaničkih klubova juče je u zajedničkom saopštenju navelo da narodni poslanik SNS Dalibor Šćekić seksističkim aluzijama omalovažio narodne poslanice. 

Dragana Pejović novinarka NIN-a u razgovoru za Euronews Srbija kaže da ova situacija zapravo može da bude dobar povod da se razmisli o tome da novinari ponovo budu u skupštinskoj sali.

"Mi smo u današnje vreme navikli da vidimo uvek neki snimak kao dokaz i da se na taj način uverimo. Možda je dobar povod da se kaže da bi bilo u redu da novinari budu u skupštinskoj sali da bi mogli da posvedoče. Mi sada imamo veći broj opozicionih poslanika koji tvrde da se to desilo, pa sam sklona da poverujem u to", kaže ona.

Pejović kaže da je ova situacija dobar trenutak da se sagleda kako treba postupati prema ženama u insiticijama.

"SNS često pripisuje sebi, ne bez osnova, zasluge za povećano učešće žena u institucijama. Tako da imaju priliku da prikažu taj neki odnos prema svojim koleginicama. Ne očekujem smenu, ali mislim da bi bio dobar povod da se razmisli o načinu na koji se vodi skupština", kaže Pejović.

 
 

 

 

Komentari (0)

Srbija