Društvo

Vrelina ne popušta, toplotni talas danas dostiže vrhunac, temperatura do 39 stepeni, ali stiže i rashlađenje

Komentari

Autor: Euronews Srbija

30/06/2021

-

08:35

Vrelina ne popušta, toplotni talas danas dostiže vrhunac, temperatura do 39 stepeni, ali stiže i rashlađenje
Vrelina ne popušta, toplotni talas danas dostiže vrhunac, temperatura do 39 stepeni, ali stiže i rashlađenje - Copyright Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Ovaj jun ispraćamo uz tropsku temperaturu i zamućeno nebo, a južni vetar je osim vreline povukao i pesak iz Sahare, što znači da nebo danas neće biti plave boje. 

Toplotni talas, drugi po redu, danas će dostići svoj vrhunac. Vrelina ne popušta ni tokom noći, zato ne čudi da je Republički Hidrometeorološki Zavod Srbije upalio viši naradžasti meteoalarm.

To znači da su danas ugroženi hronični bolesnici, deca i životinje. Ne preporučuje se da se tokom najtoplijeg dela dana bude na otvorenom, zbog mogućeg toplotnog udara i sunčanice.

Euronews TV

U danu pred nama dosta sunca, ali će nebo biti zamućeno. Neće biti plave boje. Vidljivost će biti smanjena, upravo zbog peska.

Posleponde na planinama mogući su kratkotrajni pljuskovi i grmljavina. Temperatura polako raste i svoj maksimum dostićiće posleponde, između 14 i 15 časova, i kretaće se od 34 do 39 stepeni Celzijusa.

Prijatnije od sutra

Sutra promena vremena. Lokalni pljuskovi uspeće sutra da malo rashlade vazduh, ali pravo osveženje stiže u petak. U prvim danima jula temperatura će se spustiti ispod 30 stepeni, što negde odgovara i proseku za ovo doba godine.

Uz letnje pljuskove biće i grmljavina i munja, tako da će lovci i ljubitelji ovoh meteoroloških pojava svakako uživati.

 

Komentari (0)

Srbija