Društvo

Crni panter i dalje nije nađen, potraga se nastavlja sutra i na terenu i iz vazduha

Komentari

Autor: Euronews Srbija, RTS

13/11/2022

-

19:01

Crni panter i dalje nije nađen, potraga se nastavlja sutra i na terenu i iz vazduha
Ilustracija - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Današnja višesatna potraga za crnim panterom bila je neuspešna, jer divlja životinja nije uočena u šumi oko Sonte, rekao je za RTS Nemanja Ivanović, pomoćnik pokrajinskog sekretara za poljoprivredu za inspekcijske poslove.

U akciji pretraživanja terena i danas su učestvovali policajci iz Apatina, lovočuvari "Vojvodinašuma" i radnici "Voda Vojvodine" sa dronovima.

"Teren je pretraživan sa dve kamere iz vazduha. Jedna je visoke definicije, druga termovizijska. Međutim, velika mačka nije primećena", naveo je Ivanović.

Dodao je da je cilj potrage da se predator uspava i prebaci u Zoološki vrt na Paliću, a potraga će se nastaviti sutra u apatinskom ataru.

Vojvodinašume izdale su 11. novembra upozorenje da je u atarima sela nedaleko od Apatina primećen crni panter i pozvale građane da budu oprezni i prijave policiji ukoliko primete životinju. U Šumskoj upravi u Apatinu napominju da do sada nisu uočili bilo kakve tragove koji bi ukazivali na prisustvo takvog predatora, te da su upozorenje izdali na osnovu izveštaja policije i lovne inspekcije.

Poljoprivrednik i lovac iz Apatina, Petar Sladić, ispričao je za Euronews Srbija da je pantera primetio 30. oktobra u ataru na tromeđi između Apatina, Sonte i Svilojeva, te da je životinju video i njegov kolega sa kojim je tog dana sejao ječam.

Euronews

"Ne tražim ni od koga da mi veruje, bože sačuvaj. Ja znam šta sam video i vrlo dobro znam da to nije sa ovoga podneblja. Da l' je ona tu, da l' je ona došla odavde, ja to ne znam. Da l' je to mužjak, ženka, ne znam. Znam da je velika mačketina, da je panter u pitanju definitivno. Ko će da veruje, ko neće", kaže Sladić.

Svesni da životinji koju su gledali samo na televiziji ili u zoološkom vrtu tu nije mesto, odlučili su najpre da svoje iskustvo nikome ne spominju. Tek u četvrtak otišao je i prijavio slučaj policiji u Apatinu. 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija