Društvo

Počela zamena stubova rasvete na Brankovom mostu: Biće zatvorene brze trake, spremite se sa gužve u saobraćaju

Komentari

Autor: EUronews Srbija

14/11/2022

-

13:36

Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Zamena nosača stubova javne rasvete počela je danas na Brankovom mostu, a radovi će trajati naredne dve nedelje, do 28. novembra. Za saobraćaj će biti zatvorene brze trake u oba smera, te Beograđani strahuju da to stvoriti ogromne gužve tokom prepodnevnog i popodnevnog špica.

Gradski menadžer Miroslav Čučković kaže da će dok traju radovi biti dozvoljeno da vozači koriste žutu traku. Jutros, čim je prošla gužva delimično su zatvorene leve trake jer se radi pripremno obeležavanje gradilišta.  

"Cilj da se što manje opterećuje protočnost saobraćaja na ovom delu mosta, kako bi mogli kvalitetno da uradimo posao koji je pred nama. Nekoliko stubova javne rasvete je palo zbog starosti i zarđalosti. Cilj nam je da se spojevi mosta i stubovi rasvete zamene u tom narednom periodu", rekao je Čučković za Euronews Srbija.

On je naveo da su od "Puteva Beograd" dobili analizu stanja stubova javne rasvete na Brankovom mostu i da je neophodna njihova hitna zamena uključujući i nosače. 

Bez obzira što u večernjim satima neće biti radnika na gradilištu, Čučković kaže da brza traka i u tom periodu biti zatvorena jer će na gradilištu biti sva mehanizacija. Tvrdi da će radovi biti maksimalno ubrzani, kako Beograđani ne bi trpeli velike gužve.

"Stubovi i sve konstrukcije su rađene u radionicama i biće doneti na lice mesta. U najkraćem vremenskom roku sve će biti zamenjeno. Saobraćajna policija je dozvolila da vozači koriste žutu traku koju u regularnim okolnostima koriste samo vozila javnog prevoza. To će omogućiti bolju protočnost saobraćaja", istakao je on i dodao da radovi koštaju oko 400.000 evra.

Upitan da li vremenske prilike mogu da prolongiraju rekonstrukciju, on je naveo da varioci ne mogu da rade po kiši, ali da je dinamika posla tako napravljena da očekuje da će sve biti završeno u roku do 28. novembra.

Komentari (0)

Srbija