Društvo

Čaušić o poplavljenim područjima: Prijepolje u fokusu zbog porasta nivoa Lima, mirna situacija u Raškoj

Komentari

Autor: FoNet

23/11/2022

-

11:10

Čaušić o poplavljenim područjima: Prijepolje u fokusu zbog porasta nivoa Lima, mirna situacija u Raškoj
Čaušić o poplavljenim područjima: Prijepolje u fokusu zbog porasta nivoa Lima, mirna situacija u Raškoj - Copyright Tanjug/Dragan Nikolić

veličina teksta

Aa Aa

Načelnik Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Luka Čaušić izjavio je danas da je situacija u poplavljenim područjima u Novom Pazaru, Tutinu i Raški mirna, kao i da je sada u fokusu Prijepolje, gde nivo reke Lim od utorka uveče raste oko šest centimetara na sat.

Čaušić je za RTS rekao da je na teritoriji Raškog upravnog okruga situacija mirna, jer su se i u Tutinu i u Pazaru reke povukle u svoja korita.

Nadležne službe sada rade na rešavanju problema koje je voda nanela, istakao je on i naveo da je opao nivo Ibra, pa je situacija mirna.

U Novom Pazaru postoji problem sa vodosnabdevanjem, a u Tutinu voda nije za piće, rekao je Čaušić, navodeći da je sada u centru pažnje Prijepolje.

Ekipe su obilazile građane i upozorile ih na opasnost u slučaju izlivanja, dodao je.

Prema rečima Čaušića, organizovano je 17 crpljenja vode, evakuisana jedna osoba u Raškoj, dok je u Tutinu jedna osoba spasena, a izvučeno je vozilo sa dva putnika.

Čaušić je rekao da jenađeno telo dvogodišnjeg dečaka, koji je upao u korito reke kod Tutina, navodeći kako se zna da "uzrok tragedije nije bujično delovanje reke, ali da će to utvrditi nadležne službe".

On je poručio da je problem gomila otpada u rekama, zbog čega je ugrožen svaki most na neuređenim delovima jer kada smeće dođe do mosta, dolazi do porasta vodostaja.

Moramo raditi na preventivi, da podignemo svest da se otpad ne baca u reke, kao i da deluju lokalne samouprave i javna preduzeća, rekao je Čaušić.

Komentari (0)

Srbija