Društvo

Grujičić: Ukinuti zakazivanje pregleda od 1. do 5. u mesecu, ne vidim što se ne bi zakazivalo tokom celog meseca

Komentari

Autor: FoNet

05/12/2022

-

13:15

Grujičić: Ukinuti zakazivanje pregleda od 1. do 5. u mesecu, ne vidim što se ne bi zakazivalo tokom celog meseca
Danica Grujičić - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Ministarka zdravlja Danica Grujičić rekla je danas da zakazivanje specijalističkih pregleda od 1. do 5. u mesecu pravi veliki problem lekarima u domovima zdravlja i istakla da bi to trebalo ukinuti.

"Ne vidim zašto se ne bi zakazivalo preko celog meseca. Direktori ustanova moraju da obezbede da specijalisti odgovarajuće specijalnosti budu dostupni našim pacijentima", rekla je Grujičić.

izjavila je danas da podržava digitalizaciju zdravstva i istakla da je neophodno da se sprovede optički kabl do svake ambulante u svakom selu. Grujičić je rekla da bi trebalo da se omogući direktna veza lekara primarne zdravstvene zaštite sa lekarima u sekundarnim i tercijalnim zdravstvenim centrima da pacijenti ne bi gubili vreme na dijagnostiku i čekali na zakazivanja.

"Postoje mnoge stvari koje moramo da rešavamo i za to nam je elektronika neophodna. Neophodno je sproveseti optički kabl do svake ambulante u svakom selu. Neophodno je pojačati primarnu zdravstvenu zaštitu i tu digitalizacija može mnogo da nam pomogne", rekla je Grujičić na konstitutivnoj sednici Saveza za zdravstvo Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED).

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija