Društvo

Telekom Srbija dobitnik nagrade Šampioni održivosti: Priznanje za projekat "Nijedna vrsta ne umire sama"

Komentari

Autor: Euronews Srbija

09/12/2022

-

15:59

Telekom Srbija dobitnik nagrade Šampioni održivosti: Priznanje za projekat "Nijedna vrsta ne umire sama"
Ivica Veselinov/Telekom Srbija - Copyright Ivica Veselinov/Telekom Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Ekološki projekat Telekoma Srbija "Nijedna vrsta ne umire sama", posvećen očuvanju biološke raznovrsnosti, uvršten je među najbolje projekte ovogodišnjeg konkursa "Šampioni održivosti".  Ovim priznanjem nagrađuju se kompanije koje su svoje poslovanje i strategije održivosti uskladile sa Ciljevima održivog razvoja i pružile doprinos u njihovom ostvarenju. Nagrađeni projekat "Nijedna vrsta ne umire sama" predstavlja direktan doprinos kompanije u ostvarenju Cilja 15 (Očuvanje života na zemlji), odnosno potcilja 15.5 koji se odnosi na zaštitu biodiverziteta i prirodnih staništa, saopštili su iz Telekoma Srbije.

Ivica Veselinov/Telekom Srbija

 

Aktivnosti kompanije u okviru projekta sprovode se na više nivoa. Telekom Srbija pruža direktnu finansijsku podršku za nabavku sofisticirane opreme za monitoring i terenske aktivnosti, daje stručnu pomoć oko pojedinih tehničkih rešenja i sprovodi široku edukativnu kampanju kojom se podiže svest javnosti o povezanosti svih bioloških vrsta. Takođe, kompanija se trudi da istakne značaj koji čovek ima od konkretnih ugroženih vrsta, skreće pažnju na ugrožavajuće faktore zbog kojih te vrste nestaju, kao i na mere zaštite koje su od suštinskog značaja za očuvanje mreže života.

Vredno priznanje uručeno je u okviru "CSR/ESG foruma", a dodeljuju ga Forum za odgovorno poslovanje i Smart kolektiv u cilju osnaživanja i promocije dobrih praksi kompanija koje kao deo biznis sektora doprinose ispunjavanju Agende 2030.

"Borba za očuvanje ekološke ravnoteže"

Direktorka Sektora za odnose s javnošću Telekoma Srbija Marija Bošković izrazila je, u ime kompanije, ponos zbog dobijanje prestižnog priznanja.

"U dekadi koja je na globalnom nivou posvećena očuvanju biodiverziteta, Telekom Srbija je pod krovnom kampanjom "Nijedna vrsta ne umire sama", realizovao niz dodatnih aktivnosti kako bi pomogao očuvanju biološke raznovrsnosti i doprineo da se sačuva mreža života, koju činimo svi mi zajedno", rekla je Bošković.

Ivica Veselinov/Telekom Srbija

 

Ona je istakla da se kompanija Telekom Srbija, u zajedničkoj borbi za očuvanje ekološke ravnoteže, potrudila da svoj doprinos pruži kroz podršku udruženjima i organizacijama koje se bave zaštitom retkih i ugroženih životinjskih vrsta, uz primenu savremenih tehnologija mobilnih telekomunikacija.

Iz Telekoma poručuju da su strateški ciljevi Telekoma Srbija usmereni  na dalji razvoj telekomunikacione mreže, digitalnih servisa i usluga, ali isključivo kroz primenu principa održivog razvoja, efikasnog korišćenja resursa i smanjenja negativnih uticaja na životnu sredinu. 

Promo

 

Kompanija kao članica Globalnog dogovora posluje u skladu sa Ciljevima održivog razvoja UN i u realizaciji svojih poslovnih aktivnosti primenjuje opšte mere zaštite životne sredine. 

 

Euronews Srbija je u vlasništvu Arena channels grupe koja je deo Telekoma Srbija.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija