Društvo

Ružić: Pitanje studentskih kredita biće rešeno, studenti ne treba da brinu

Komentari

Autor: Tanjug

11/12/2022

-

16:11

Ružić: Pitanje studentskih kredita biće rešeno, studenti ne treba da brinu
Branko Ružić - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Ministar prosvete Branko Ružić izjavio je danas da će pitanje studentskih kredita biti rešeno, da studenti ne treba da brinu i dodao da će onaj deo studentskih kredita koji je postojao u ovoj, biti i u 2023. godini.

Ministar je u izjavi novinarima, pre početka osme konstitutivne sednice Studentske konferencije univerziteta Srbije (SKONUS), kazao da je kod informacije o studentskim kreditima došlo do, kako je naveo, pogrešne interpretacije.

"Onaj deo studentskih kredita koji je postojao u ovoj godini, biće i u 2023. Radi se, pre svega, o tome da smo uspeli da povećamo vrednost i stipendija i kredita. Budžet je usvojen nakon objavljivanja preliminarne liste, sada je to prolongirano i u tom pogledu studenti ne treba da osećaju bilo kakvu bojazan", rekao je Ružić.

Dodao je da Ministarstvo prosvete ima odličnu saradnju sa SKONUS-om, što je rezultirao i usvajanjem Zakona o studentskom organizovanju na koje se čekalo 15 godina. 

Ružić je najavio da je u planu nastavak realizacije infrastrukturnih projekata, ustanova studentskog standarda i da se u naredne dve do tri godine planira pre svega povećanje kapaciteta u Studenjaku za 1.000 mesta, ali i u Nišu.

"Zatim, planirana je rekonstrukcija dve kule doma Karaburma. Smatram da je to pokazatelj toga koliko vlada vodi računa o studentima i budućnosti našeg društva", rekao je Ružić i dodao da je intencija da svoja stečena znanja studenti iskoriste u svojoj zemlji.  

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija