Društvo

Hladnoća uslovila nastavu na daljinu, đaci OŠ “Vladislav Petković Dis” od sutra ponovo u školskim klupama

Komentari

Autor: Euronews Srbija

14/12/2022

-

14:53

Hladnoća uslovila nastavu na daljinu, đaci OŠ “Vladislav Petković Dis” od sutra ponovo u školskim klupama
Hladnoća uslovila nastavu na daljinu, đaci OŠ “Vladislav Petković Dis” od sutra ponovo u školskim klupama - Copyright Google Maps

veličina teksta

Aa Aa

Učenici Osnovne škole "Vladislav Petković Dis" u Velikom Mokrom Lugu, koji su prethodnih dana nastavu pratili onlajn jer temperatura u učionicama nije zadovoljavajuća, od sutra se vraćaju u školske klupe.

Prethodnih godina škola je koristila kotao na lož ulje koji je ove godine zamenjen sa kotlom na pelet. Osim zaštite životne sredine, očekivalo se i da učionice budu toplije, ali nije bilo tako. Zbog neadekvatne temperature đaci su prebačeni na onlajn nastavu. 

Uprava škole o svemu je obavestila Opštinu Zvezdara, Sekretarijat za obrazovanje, Ministarstvo prosvete.

Iz GO Zvezdara saopštili su danas da će učenici OŠ "Vladislav Petković Dis" od sutra ponovo pratiti nastavu iz školskih klupa s obzirom na to da je problem sa grejanjem u školi prevaziđen i da je temperatura u radijatorima zadovoljavajuća.

Navode da problem sa grejanjem u OŠ “Vladislav Petković Dis" postoji već godinama unazad zbog energetske neefikasnosti same zgrade koja je sagrađena 1967. godine i koja ima dotrajalu fasadu i prozore.

"Svesna težine situacije, GO Zvezdara je 2020. godine uradila projekat energetske sanacije škole koji je obuhvatio zamenu starog kotla na lož ulje, kotlom na pelet međutim to nije bilo dovoljno za rešavanje problema sa grejanjem", navodi se u saopštenju.

Pojašnjavaju da su stručne službe izlaskom na teren konstatovale da je trajno rešavanje moguće pojačanim sistemom grejanja ili kompletnom rekonstrukcijom objekta, o čemu već duže vreme GO Zvezdara razgovara sa nadležnim institucijama.

Komentari (0)

Srbija