Društvo

Obrušio se plafon u vrtiću Neven u Inđiji: Povređeno šestoro dece, dvoje zadržano u bolnici

Komentari

Autor: Euronews Srbija

20/12/2022

-

13:31

Obrušio se plafon u vrtiću Neven u Inđiji: Povređeno šestoro dece, dvoje zadržano u bolnici
Obrušio se plafon u vrtiću Neven u Inđiji: Povređeno šestoro dece, dvoje zadržano u bolnici - Copyright Google Maps

veličina teksta

Aa Aa

Šestoro dece povređeno je danas kada se obrušio plafon u dečjem vrtiću "Neven" u Inđiji, potvrdio je predsednik opštine Inđija Vladimir Gak. On je dodao je svih šestoro dece odmah prevezeno u bolnicu u Novi Sad. Iako je prvobitna informacija bila da je u Institutu zadržana jedna devojčica, Gak je rekao da je pored nje, zadržan još jedan dečak, a da su ostala deca puštena kući.

Vladimir Gak je rekao da je u trenutku pada plafona u vrtiću bilo 16 dece. "Bili smo tamo, strašan događaj, svi smo jako potrešeni", rekao je Gak na konferenciji za novinare. 

Napominje da je policija odmah izašla da izvrši uviđaj, kao i da je tužilac obavio svoj deo posla. "Mislim da je za pet sati dogovoreno da izađe i veštak građevinske inspekcije da bi ustanovio zbog čega je došlo do obrušavanja tog dela krova. Otprilike trećina plafona se obrušila", naveo je Gak. 

Kako je rekao, biće ustanovljeno da li je to pitanje nečije odgovornosti, ali ističe da je najvažnije da nema životno ugrožene dece.

"Da je strašan događaj sam po sebi, jeste. Vrtić je sagrađen osamdesetih godina. Taj plafon i monta su 40 godina stari", naveo je predsednik opštine i dodao da nije bilo tragova i naznaka da bi nešto ovako moglo da se dogodi.

Povređena deca jaslenog uzrasta

Naveo je da su deca uglavnom povređena po gornjim delovima glave. Ističe da, iako je prvobitna informacija bila da je jedna devojčica zadržana, on je nedavno saznao da je zadržan još jedan dečak, koji je najmlađi, zbog povraćanja. Napominje da je reč o maloj deci jaslenog uzrasta.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

I u Inđijskoj Hitnoj pomoći potvrđeno je za Euronews Srbija da su izašli na teren, da su deca prevezena u Dečiju bolnicu u Novi Sad. 

"Šestoro dece dovezeno je iz Inđuje u prijemnu ambulantu dečije hirurgije Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine, sa lakim telesnim povredama. Uzrasta su od 1 do 3 godine. Dijagnostika je u toku i tek nakon toga biće poznato da li će neko od dece biti zadržan u bolnici", rečeno je za Euronews Srbija u Dečijoj bolnici u Novom Sadu.

Govoreći o merama koje će biti preduzete. Gak je rekao da će sva deca iz objekta "Neven" biti prebačena u objekat koji je nedavno sagrađane i da roditelji nemaju razloga za brigu u tom delu.

Na pitanje da li će sada biti pregledani svi objekti u kojima borave deca, on je ponovio da na plafonu koji se obrušio nije bilo nikakvih pukotina, niti problema. 

"Šta treba da se uradi ubuduće, reći će građevinska struka, da li je objekat za upotrebu ili nije", napomenuo je predsednik opštine Inđija.

Komentari (0)

Srbija