Društvo

Stiže nam toplo i promenjlivo vreme: Maksimalna temperatura do 14 stepeni

Komentari

Autor: Tanjug

23/12/2022

-

07:20

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Priliv tople vazdušne mase sa Mediterana donosi nam veoma toplo, ali promenljivo vreme. Nakon oblačnog dana, sledi razvedravanje, te ćemo danas ponovo imati dosta sunčanih perioda, ali i dodatni porast temperature, ističe meteorolog Euronews Srbija Ljubica Gojković.

Jutro je u celoj zemlji osvanulo sa temperaturom iznad nule, a u Beogradu je izmereno čak 7 stepeni.

Tokom dana u gradovima zapadne i centralne Srbije, kao i u glavnom gradu, očekuje se i do 14 stepeni. Otopljenje će se danas osetiti i u Timočkoj krajini, dok se hladna vazdušna masa zadržava još na krajnjem jugu, gde će u najtoplijem delu dana biti oko 7. podeljka.

Slab vetar promenljivog pravca, zadržava se i u narednim danima, što će omogućiti da temperatura sve do kraja ove nedelje bude ekstremno iznad proseka.

Iako ćemo u subotu imati priliv novih kišonosnih oblaka, temperatura ipak ostaje iznad 10 stepeni. Kiša će već u jutarnjim satima zahvatiti Vojvodinu, a kasnije dolazi do proširivanja padavinske zone i na centralne predele.

U nedelju ponovo razvedravanje, a suvo i sunčano vreme obeležiće i početak sledeće nedelje.

U nedelju i ponedeljak temperatura će na zapadu dostizati 14 stepeni, a trenutni prognostički modeli najavljuju priliv hladnije vazdušne mase i novih kišonosnih oblaka za sredinu naredne sedmice, za kada se prognozira zahlađenje za oko 5 stepeni.

Zbog magle smanjena vidljivost na pojedinim putnim deonicama

Tanjug AP/Darko Vojinović

Zbog pojave magle na pojedinim putnim deonicama jutros je smanjena vidljivost, pa se učesnicima u saobraćaju savetuje oprez, saopštili su Putevi Srbije. Na auto-putu E-75 kod tunela Manajle - granica SRB/RSM (Preševo), magla smanjuje vidljivost na 50 do 150 metara.

Na teritoriji Srema magla smanjuje vidljivost na 100 do 400 metara. Magle ima i na granci sa Hrvatskom, kod graničnog prelaza Batrovci, na graničnom prelazu Sremska Rača, na deonici puta Sremska Mitrovica - Noćaj, Šid - Kuzmin - Sremska Mitrovica.

Takođe, male ima na petlji Pećinci, na deonici Sremska Mitrovica - Drenovac - granica APV, Ruma - Putinci - Inđija - Stari Slankamen, na prevoju na Fruškoj kod raskrsnica sa Partizanskim putem, na deonici Vrdnik - Irig - Krušedol - Maradik do raskrsnice sa putem Novi Sad - Beograd.

Kako je navedeno u saopštenju, magle na putu ima i na deonici Pećinci - Donji Tovarnik, Vizić - Kuzmin, Sremska Mitrovica - Ruma - petlja Pećinci, Petlja Adaševci - granični prelaz Jamena, Granični prelaz Ljuba - Erdevik, na deonici Sviloš - Sremska Mitrovica, Golubinci - Pećinci, Erdevik - Bingula - Čalma - Manđelos - Veliki Radinci - Ruma.

Na deonici Podbukovi - Kosjerić - Požega - Arilje - Divljaka, takođe, je uočena magla, kao i na deonici Vladičin Han - Surdulica - državna granica sa Bugarskom (granični prelaz Strezimirovci), kod petlje Bujanovac jug - administrativna linija AP KiM (Končulj), i kod petlje Leskovac centar - Predejane - Čukarka.

Magle ima i na deonici Asanovac - Požega - Uzići, Čukarka - državna granica sa Severnom Makedonijom, Žitorađe - Dikava - Mačkatica, Vladičin Han - Lepenica - Gramađa - Surdulica, Ranutovac - Gložje (Golema reka), kao i na deonci Bujanovac - Veliki Trnovac - Breznica.

Komentari (0)

Srbija