Društvo

Popunjavanje liste želja za upis u srednju školi traje još danas

Komentari

Autor: Euronews Srbija

04/07/2021

-

10:53

Popunjavanje liste želja za upis u srednju školi traje još danas
Popunjavanje liste želja za upis u srednju školi traje još danas - Copyright Tanjug/Rade Prelić

veličina teksta

Aa Aa

Mali maturanti još danas u školama popunjavaju listu želja za upis u srednje škole. Elektronskim putem popunjavanje liste želja moglo je da se obavi već od 26. juna u školama koje imaju Elektronski dnevnik.

Iz Ministarstva prosvete pozivaju učenike da popune svih 20 želja, kako se slučajno ne bi desilo sa ostanu neraspoređeni.

Tačna raspodela po listama želja biće objavljena 11. jula, a upis se može obaviti elektronskim putem i u školama 12. i 13. jula.

Konačni rezultati završnog ispita za buduće srednjoškolce objavljeni su u petak 2. jula.

Mali maturanti uradili su više od 60 odsto zadataka na testovima pa će zbog dobrih rezulta prijemnog ispita u većini srednjih škola za upis biti potreban koji bod više nego prethodne godine.

Malu maturu polagalo je 68.013 učenika, a nadležni poručuju da ne treba da brinu, jer u srednjim školama ima 11 odsto više mesta za upis u prvu godinu od ukupnog broja malih maturanata.

Za upis u četvorogodišnje srednje škole đaci moraju da imaju više od 50 bodova sa završnog ispita i uspeha iz osnovne škole, dok oni koji imaju manje od 50 bodova mogu da upišu trogodišnje srednje škole.

Komentari (0)

Srbija