Društvo

U Studentskoj poliklinici do sada vakcinisano 8.500 akademaca, koju su vakcinu najviše birali

Komentari

Autor: Slavica Tuvić

17/05/2021

-

12:09

U Studentskoj poliklinici do sada vakcinisano 8.500 akademaca, koju su vakcinu najviše birali
U Studentskoj poliklinici do sada vakcinisano 8.500 akademaca, koju su vakcinu najviše birali - Copyright EPA/ROBERT GHEMENT

veličina teksta

Aa Aa

U Studentskoj poliklinici u Beogradu do sada je vakcinisano 8.500 studenata Univerziteta u Beogradu, kaže epidemiolog te ustanove Mila Paunić i dodaje da je broj vakcinisanih akademaca UB i veći jer se mnogi vakcinišu u domovima zdravlja u mestima gde žive.

"Studenti su nastavu do sada pratili onlajn tako da su se mnogi vakcinisali u mestima gde žive, nisu dolazili u Beograd. Po meni je ovo dosta dobar odziv za vakcinaciju koji mi za sada imamo. Što se tiče naših punktova mi i dalje imamo gužvu. Danas ceo dan vakcinišemo, večeras do osam", kaže Mila Paunić za Euronews.

Studenti Univerziteta u Beogradu vakcinišu se na tri punkta: Studentskoj poliklinici u Krunskoj ulici i u ambulantama dva najveća studentska doma - Studentskom gradu i Karaburmi. 

"Najveće interesovanje studenata je Fajzer/Biontek vakcinu", navela je Paunić.

Prema podacima Studentske konferencije univerziteta Srbije  (SKONUS) u Nišu je vakcinisano oko 3.700 studenata, dok je u Novom Sadu 1.600 akademaca primilo cepivo.

Komentari (0)

Srbija