Društvo

Agencija upozorava: U maju 80 odsto više poginulih na putevima nego prošle godine

Komentari

Autor: Tanjug

17/05/2021

-

13:46

Agencija upozorava: U maju 80 odsto više poginulih na putevima nego prošle godine
Agencija upozorava: U maju 80 odsto više poginulih na putevima nego prošle godine - Copyright E-Stock/Miloš Rafailović

veličina teksta

Aa Aa

U saobraćajnim udesima u Srbiji od početka maja poginulo je 27 osoba, što je za 12 lica, odnosno 80 procenata, više nego u istom periodu prošle godine, navodi se u apelu Agencije za bezbednost saobraćaja koji je upućen svim učesnicima u saobraćaju.

Smrtno je stradalo 10 vozača putničkih vozila, a po pet je poginulih u kategorijama putnika u putničkom vozilu, odnosno među vozačima motocikala ili mopeda.

E-Stock/Milan Lučić

 

"I pored velikog angažovanja saobraćajne policije u kontroli saobraćaja, samo u prošloj nedelji u saobraćajnim nezgodama život je izgubilo 13 lica. A u tri uzastopna dana, od ponedeljka do srede, poginula su po tri lica", saopštila je Agencija.

U apelu se podseća da je 1. maja, uprkos najavama pojačane kontrole i brojnih apela da se poštuju saobraćajni propisi, u saobraćajnim nezgodama poginulo čak sedam lica.

Najviše osoba smrtno je stradalo u saobraćajnim nezgodama na teritoriji Policijske uprave u Nišu - šest, sledi Policijska uprava u Užicu na čijoj su teritoriji poginula tri lica, dok su na teritoriji uprava u Zaječaru, Pančevu i Pirotu poginula po dva lica.

Među poginulima u saobraćaju tokom maja su i dete staro četiri godine koje je vozilo bicikl, kao i mlađi maloletnik star 14 godina koji je bio putnik na motociklu.

Komentari (0)

Srbija