Društvo

Srpski filantropski forum pokreće akciju pomoći Turskoj i Siriji: "Udružimo se u solidarnosti sa žrtvama zemljotresa"

Komentari

Autor: Euronews Srbija

08/02/2023

-

12:36

Srpski filantropski forum pokreće akciju pomoći Turskoj i Siriji: "Udružimo se u solidarnosti sa žrtvama zemljotresa"
Srpski filantropski forum pokreće akciju pomoći Turskoj i Siriji: "Udružimo se u solidarnosti sa žrtvama zemljotresa" - Copyright Tanjug/AP/Omar Sanadiki

veličina teksta

Aa Aa

Razorni zemljotres jačine 7,8 stepeni Rihterove skale odneo je preko 3.500 života u Turskoj i Siriji, a ozledio je i ostavio bez krova nad glavom bezbroj drugih. Domovi, bolnice i putevi su sada ruševine, a hiljade ljudi je bez hrane, skloništa i vode.

Srpski filantropski forum sada poziva sve građane i kompanije u Srbiji da se udruže u solidarnosti sa žrtvama zemljotresa.

Srpski filantropski forum, kao krovna dobrotvorna organizacija, uvek je reagovao u krizama – prikupljao je i isporučivao pomoć za ugrožene u Srbiji i regionu tokom pandemije i prirodnih katastrofa.

U stalnom je  kontaktu sa diplomatskim predstavništvima i lokalnim organizacijama u Turskoj i Siriji, a podrška građana ovog puta biće usmerena na obezbeđivanje hrane, vode i lekova, skloništa i privremenog smeštaja i podrške najmlađima i najugroženijima.

Forum saopštava da već ima i prve potvrđene donacije među kojima je i donacija Elixir fondacije u iznosu od 30.000 evra.

Donacije je moguće uplatiti online putem platforme donacije.rs  ili uplatom na račun Srpskog filantropskog foruma 340-11016593-88.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija