Društvo

AMSS upozorava: Oprez u vožnji zbog moguće poledice

Komentari

Autor: Tanjug

12/02/2023

-

08:03

AMSS upozorava: Oprez u vožnji zbog moguće poledice
AMSS upozorava: Oprez u vožnji zbog moguće poledice - Copyright Pixabay

veličina teksta

Aa Aa

U Južnom Banatu i u centralnoj Srbiji zbog kiše koja je padala tokom noći, a koja se može lediti pri tlu, Auto-moto savez Srbije savetuje opreznu vožnju. 

U jutarnjim časovima moguć je mraz, tokom dana promenljivo oblačno vreme sa snegom na planinama. Niske dnevne temperature će uslovljavati pojavu poledice na mokrim deonicama.
Koristite topliji deo dana između 10 i 17 časova, a ukoliko naiđete na deonice koje su prekrivene snegom i ledom namontirajte i lance. 

Zimski uslovi vožnje očekuje vozače ka Tari, Goču, Divčibarama, Zlatiboru i Koaponiku, ali je slično i na putevima u višim predelima Ivanjice, Sjenice, Nove Varoši i Novog Pazara. Na graničnim prelazima nema zadržavanja vozila.

Radovi na deonicama nekih putnih pravaca

Na auto-putu E-75, petlja Ražanj - petlja Pojate, smer ka Beogradu, izmena režima saobraćaja zbog izvođenja završnih radova do 15. februara, saopštilo je JP "PUtevi Srbije".Neposredno pre isključenja na odmorište Pojate iz smera Niša, za saobraćaj je zatvorena zaustavna saobraćajna traka u dužini od oko 500 metara. Leva kolovozna traka (smer Niš – Beograd) otvorena je za saobraćaj.

Babušnica-Svođe, radovi na pojačanom održavanju puta do 29. marta, uz naizmenično propuštanje vozila. Lešnica - Jelav, zbog obezbeđivanja pristupa gradilištu brze saobraćajnice Šabac - Loznica, saobraćaj se uz redukciju brzine kretanja, zabranu preticanja i pravovremeno upozoravanje vozača na vozila koja se sa gradilišta uključuju/isključuju na državni put.

Iverak - Lajkovac, u Divcima, radovi na izgradnji brze saobraćajnice, uz privremeni režim saobraćaja sa dvosmernim odvijanjem bez naizmeničnog propuštanja vozila, uz ograničenje brzine.Merošina - Prokuplje, radovi na uređenju bankina i trotoara, do 15. februara.Radovi se izvode pod saobraćajem uz povremeno zauzeće jedne saobraćajne trake.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija