Društvo

Ministarka Tanasković s predstavnicima udruženja za zaštitu životinja: Zajednički do rešenja za dobrobit životinja

Komentari

Autor: Tanjug

14/02/2023

-

16:57

Ministarka Tanasković  s predstavnicima udruženja za zaštitu životinja: Zajednički do rešenja za dobrobit životinja
Jelena Tanasković - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Na sastanku predstavnika udruženja za zaštitu životinja i ministarke poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelene Tanasković dogovoreno je formiranje radne grupe u kojoj će pored nadležnih institucija, predstavnika ministarstva, Uprave za veterinu i Veterinarske inspekcije biti uključeni i predstavnici udruženja za zaštitu životinja. 

Time bi se, zaključeno je, zajednički došlo do najboljih rešenja i adekvatnih propisa u cilju zaštite dobrobiti životinja i poboljšanja uslova u prihvatilištima.

„Ja zaista mislim da su na jučerašnji sastanak došli predstavnici udruženja koji se iskreno zalažu za dobrobit životinja i u tom smislu smo i razgovarali. Dogovorili smo se da osnujemo radnu grupu koja će rešiti probleme koje su izneli i koji jesu potpuno realni", kazala je ministarka.

Dodala je da će biti pojačane kontrole u narednom periodu. 

"Ja čitam u medijima da sam rekla da mogu nezavisno građani da ulaze u prihvatilišta što ja nikada nisam rekla, niti je to dozvoljeno zakonom, niti je bezbedno. Na žalost, pojedinci politizuju ovu temu, govoreći o nekim smenama, ali to svakako nisu bili ključni problemi i teme zajedničkog sastanka", navela je Tanasković. 

Rekla je i da su razgovori bili veoma konstruktivni i o stvarima koje treba da se urade kako bi bio unapređen "taj deo koji očigledno ima problem u funkcionisanju".

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija