Društvo

Danas vedro i sunčano uz prolećne temperature, za vikend i do 17 stepeni

Komentari

Autor: Euronews Srbija

16/02/2023

-

07:00

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Priliv tople vazdušne mase sa zapada Evrope donosi nam pravo prolećno vreme. Maksimalna temperatura je i za 5 stepeni iznad proseka, a vreme vedro i sunčano. Podsetimo da su prosečne vrednosti za sredinu februara između 3 i 10 stepeni, što znači da ćemo u narednim danima imati maksimalne vrednosti i preko 15. podeljka.

I ovog jutro bilo je maglovito i prohladno, lokalno sa slabim i umerenim mrazem. Do sredine dana dolazi do potpunog razvedravanja, a maksimalna temperatura biće od 8 do čak 13 stepeni u zapadnim predelima, kaže meteorološkinja Euronews Srbija Ljubica Gojković.

Slično vreme prognozira se i za petak, uz nešto više oblaka.

Zapadni i severozapadni vetar biće u pojačanju, a temperatura u dodatnom porastu. U petak, u najtoplijem delu dana, očekuje se i do 15 stepeni, a za dane vikenda lokalno i do 17.

U subotu će se smenjivati sunce i oblaci, ali vreme ostaje suvo i veoma toplo. U nedelju dolazimo pod uticaj ciklona sa severa Evrope, što nam donosi oblačno i promenljivo vreme, koje se zadržava i tokom većeg dela naredne sedmice. Od ponedeljka sledi pad temperature, te će maksimalna dnevna ponovo biti oko 10. podeljka.

Zbog veoma toplog i sunčanog vremena sneg će se topiti u višim planinskim predelima, međutim ukoliko putujete noću budite oprezni jer je moguće obrazovanje poledice na kolovozima.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija