Društvo

Dva psa izujedala ženu u Boru po glavi i telu, uhapšeni muškarci koji su ih pustili

Komentari

Autor: Euronews Srbija

17/02/2023

-

12:58

Dva psa izujedala ženu u Boru po glavi i telu, uhapšeni muškarci koji su ih pustili
Ilustracija - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Zbog sumnje da su sinoć pustili dva psa bez povodca i zaštitne korpe koji su napali tridesetsedmogodišnju ženu i više puta je ujeli po glavi i telu, policija je sinoć u Boru uhapsila K.D. (1999) I M.J. (1983) iz ovog grada, saopštila je Policijska uprava u Boru. 

Povređenoj ženi je ukazana pomoć u borskoj bolnici nakon čega je puštena na kućno lečenje.  

Po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Boru, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni tužiocu.  

Aktivistkinja za zaštitu životinja iz Bora, Tamara Novaković na svom Fejsbuk nalogu objavila je da na glavi ima dve ujedne rane od kojih su dve morale da se ušiju, jednu na temenu i drugu na arkadi.  

Kako kaže, psi su je napali u četvrtak uveče oko 18 časova. Prvo je čula lavež svojih pasa, a suprug koji je bio napolju joj je rekao da su psi uznemireni jer je neko pustio staforde ili pit bulove na stadionu preko puta njihove kuće.

"Znajući da otprilike u to vreme deca iz komšiluka kreću svojim kućama/stanovima, jer kada je lepo vreme kao danas, dan provedu ovde kod baka i deka, znajući da komšije prošetaju i svoje pse u to vreme, da u to vreme izađe sva omladina iz komšiluka na isti taj stadion, krenula sam da ih zamolim da vežu svoje pse kako ne bi došlo do nekog incidenta", piše ona.  

Objašnjava da su psi krenuli na nju, oborili je na zemlju i krenuli da je ujedaju po glavi.  

"Na svu sreću moja majka je izašla iz kuće i čula moje povike upomoć i dotrčala je zajedno sa mojim mužem. Vlasnici su uspeli nekako da savladaju pse i otrgnu ih od mene, kako mi je posle mama rekla, jer se tog dela i ne sećam najbolje... Ja sam uspela da pozovem policiju", napisala je ona. 

Novaković dodaje da su je vlasnici sve vreme molili da ne zove policiju, a kada su shvatili da će policija ubrzo doći, počeli su da beže, međutim policajci su uspeli da ih sustignu.  

 

 

 

Komentari (0)

Srbija