Društvo

Humanitarna pomoć iz Srbije za Siriju: U prvom kontingentu šest tona hrane i namirnica

Komentari

Autor: Euronews Srbija

02/03/2023

-

08:02

Humanitarna pomoć iz Srbije za Siriju: U prvom kontingentu šest tona hrane i namirnica
Humanitarna pomoć iz Srbije za Siriju: U prvom kontingentu šest tona hrane i namirnica - Copyright Ministarstvo odbrane

veličina teksta

Aa Aa

Iz Beograda je noćas krenuo svion "Er Srbije" koji u prvom kontingentu nosi oko šest tona namirnica i hrane kao pomoć najugroženijim stanovnicima Sirije koji žive na područjima pogođenim nedavnim razornim zemljotresima, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Prema rečima ministra odbrane Miloša Vučevića koji je u ime Vlade Srbije prisustvovao otpremanju humanitarne pomoći, paketi će stići u Damask, a potom biti upućeni u severozapadni deo Sirije i tamo gde vlada te zemlje proceni da je pomoć potrebna.

"Hvala svima koji su učestvovali, i državi i privatnim kompanijama, svakom građaninu pojedincu koji su učestvovali u ovoj akciji. Pozivam da nastavimo i da zajedno pokažemo da je srce Srbije veliko i otvoreno za sve", naglasio je ministar Vučević, navodi se na sajtu Ministarstva odbrane.

Ministar odbrane je izrazio nadu da će se stvoriti uslovi i oko platnog prometa, kako bi Vlada Republike Srbije mogla da donira i novčana sredstva i da i na taj način Srbija i naš narod pokaže da smo solidarni sa svim onima kojima je pomoć potrebna.

Ambasador Sirije u Srbiji Basem Džaman Aga izrazio je zahvalnost Republici Srbiji i njenim zvaničnicima na prikupljenoj pomoći, koja će narodu Sirije pomoći u ovim teškim trenucima.

"Posebno bih zahvalio ministru Vučeviću na bliskoj saradnji i organizaciji da ova prikupljena pomoć stigne do sirijskog naroda. Ovde vidimo kutije i namirnice koje idu direktno na aerodrom u Damasku, a biće ih još u narednom periodu", rekao je ambasador Basem Džaman Aga i još jednom zahvalio građanima Srbije na solidarnosti i saosećanju u ovim teškim trenucima.

Vučević je istakao da je ponosan na našu državu i na sve građane Srbije koji su se odazvali pozivu da pomognemo onima koji su ugroženi užasnim zemljotresom, čijih smo stravičnih posledica svi svedoci.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija