Društvo

Šapić: Za nekoliko dana raspisuje se tender za 102 stanice za komunalnu miliciju

Komentari

Autor: Tanjug

03/03/2023

-

15:57

Šapić: Za nekoliko dana raspisuje se tender za 102 stanice za komunalnu miliciju
Aleksandar Šapić - Copyright Beoinfo

veličina teksta

Aa Aa

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je da će za nekoliko dana biti raspisan tender za 102 stanice za komunalnu miliciju, koje će biti postavljene širom grada. Šapić je naveo da će sa tim brojem stanica biti promenjen izgled prestonice i da će to uneti velike promene.

"Ideja nam je da u svakom kraju imamo ljude pozornike koji će da budu oko škole, vrtića u parkovima kojima će narod moći da se obrati da pomogne, da ne budu represivni faktor već pomoć narodu na ulicama", rekao je Šapić u Obrenovcu odgovarajući na pitanje koliko je zadovoljan najavljenim promenama u gradu.

Kada je reč o projektu izgradnje kanalizacije na levoj obali Dunava, Šapić je naveo da o tome odlučuje Evropska banka za obnovu i razvoj (EIB) koja ima svoje procedure, te da se na taj proces ne može uticati.

"Čim se dobije izvođač insistiraćemo da se krene što pre u realizaciju, leva obala Dunava je urgentna već godinama", naveo je Šapić.

Što se tiče nove autobuske stanice, Šapić je rekao da je Grad spreman da za dva meseca pripremi autobusku stanicu da bude funkcionalna i upotrebljiva, ali da je problem u BAS-u koji nije raščistio svoje odnose sa bankom i kreditima koje ima.

"Projekat konačnog završetka ne može da bude gotov za dve tri godine, ali ona za dva meseca može da bude upotrebljiva jer je Grad završio svoje stvari i pristupne saobraćajnice koje smo imali ranije. Spremni smo da to pripremimo za dva meseca da ona počne da se koristi, a stanična zgrada će se graditi", kazao je Šapić.

On je dodao da je, kada je došao na mesto gradonačelnika, trebalo da Grad i država preuzmu BAS, ali da do toga nije došlo.

"Ne zavisi od nas. U septembru je delovalo da ćemo to moći da preuzmemo i da imamo dogovor sa njima, da će se oni odreći i da mi preuzimamo BAS", naveo je Šapić.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija