Društvo

Korona presek: Tri osobe preminule od posledica infekcije

Komentari

Autor: Euronews Srbija

31/03/2023

-

21:33

Korona presek: Tri osobe preminule od posledica infekcije
Korona presek: Tri osobe preminule od posledica infekcije - Copyright Unsplash

veličina teksta

Aa Aa

U poslednja 24 sata u Srbiji je na koronavirus testirana 6.031 osoba od kojih su 752 bile pozitivne, saopštilo je Ministarstvo zdravlja na sajtu covid19.rs. U istom periodu preminulo je troje obolelih.

Trenutno je na bolničkom lečenju  157 pacijenta od kojih je 12 na respiratorima.

 

 

Podsetimo, juče je na koronu bilo pozitivno 753 osobe, odnosno tek jedna više nego danas, a preminulih nije bilo. Poslednji put u Srbiji je dan protekao bez preminulih od korone 1. jula prošle godine.

Profesor virusolog Ana Banko poručila je da korona nije prošlost, što se vidi iz broja registrovanih slučajeva dnevno, ali zdrava, imunokompetentna populacija, koja je prethodno vakcinisana, nije grupa kojoj se trenutno preporučuje dalja imunizacija.

Ona je u intervjuu za Politiku podsetila da se u Srbiji proteklih dana dnevno registruje i više od 900 slučajeva korone.

"Postoje grupe onih kojima zdravstveno stanje onemogućava adekvatnu borbu protiv bilo koje infekcije, pa i SARS-KoV-2, i kojima se vakcina preporučuje u cilju izbegavanja teške kliiničke slike, smrtnog ishoda i komplikovanja primarne bolest", rekla je ona. 

Komentari (0)

Srbija