Društvo

Gužve na putevima poslednjeg dana uskršnjih praznika

Komentari

Autor: Euronews Srbija

17/04/2023

-

17:06

Gužve na putevima poslednjeg dana uskršnjih praznika
Gužve na putevima poslednjeg dana uskršnjih praznika - Copyright Tanjug/Tara Radovanovic

veličina teksta

Aa Aa

Zbog saobraćajnih gužvi poslednjeg dana uskršnjih praznika saobraćaj se odvija usporeno na putevima širom zemlje, a gužvi ima i na izlasku iz Crne Gore i Republike Srpske ka Srbiji.

Usporen je saobraćaj na auto-putu E-763, u tunelu Brđani i tunelu Šarani, u smeru ka Beogradu, saopštavaju Putevi Srbije. 

U smeru ka Beogradu saobraćaj je usporen i na auto-put E-75, petlja Aleksinac - petlja Ražanj, kao i na delu od Velike Plane.

Velike kolone vozila formirale su se danas po podne na autoputu Beograd-Niš, u smeru ka Beogradu, a saobraćaj se odvija otežano na deonici od Svilajnca do Krnjeva, javlja izveštač Tanjuga. 

Na naplatnoj stanici Pojate, tokom dana bilo je zadržavanja vozila 15 minuta, ali zadržavanja vozila više nema, saopšteno je iz Puteva Srbije.

Prema podacima Puteva ni na ostalim naplatnim stanicama nema zadržavanja.

Na istagram profilu 192 objavljeno je da postoji zastoj na auto-putu Milošu Velikom u smeru od Čačka ka Beogradu, na ovom auto-putu kod Takova kolone ka Beogradu su kilometarske.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

Na naplatnoj rampi "Pakovraće" na ulasku na auto-put „Miloš Veliki”, od ponoći do 16 časova ušlo je 7.135 vozila, od čega 4.350 samo od podneva, javio je Tanjug.

Prema rečima onih koji se ovde uključuju na auto-put, najveće gužve su oko Užica i od Požege do Pakovraća, kao i standardno u Ovčarsko-kablarskoj klisuri.

Na samom auto-putu Miloš Veliki kod tunela Savinac stvaraju se zastoji i dugačke kolone zbog radova u jednoj tunelskoj cevi.

"Idem iz Beograda i nema gužve nigde do tunela Savinac. Radi se jedna cev, pa se oba smera ulivaju u jednu i stvaraju se velike gužve i kilometarske kolone", rekla je za Tanjug Ana Mosić, koja se iz Beograda vraćala u Čačak.

Još jedan talas gužvi očekuje se oko 18 časova na naplatnoj rampi u Pakovraću.

Na fotografijama sa graničnih prelaza u Crnoj Gori ka Srbiji, koje su objavljene na Instagram stranici 192, takođe su vidljive velike gužve.

Na izlazu iz Crne Gore ka Srbiji kod Dobrakova, kolona vozila duga je preko pet kilometara.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

Gužve su i na ulasku u Srbiju iz Republike Srpske na graničnom prelazu Rača

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)


Na graničnim prelazima, prema informacijama Uprave granične policije, danas po podne putnička vozila zadržavaju se između pola sata i sat, saopštilo je JP "Putevi Srbije".

Na izlasku iz zemlje, na graničnom prelazu Horgoš 2, zadržavanje za putnička vozila je 60 minuta,a na Preševu 40 minuta, dok na ulazu na graničnim prelazima Gostun, Jabuka, Šid i Sremska Rača, putnička vozila čekaju po 30 minuta.
 

 

Komentari (0)

Srbija