Društvo

Danas promenljivo oblačno i toplije, najviša dnevna temperatura do 21 stepen

Komentari

Autor: Euronews Srbija

20/04/2023

-

07:20

Danas promenljivo oblačno i toplije, najviša dnevna temperatura do 21 stepen
Lepo vreme u Beogradu - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Proleće je rešilo da nam pokaže svoju topliju i sunčaniju stranu. Pred nama su nešto stabilniji dani, sa mnogo više sunčanih sati i dosta prijatnijom temperaturom, rekla je meteorološkinja Euronews Srbija Milena Lazarević.

Kako kaže, za sunčane sate zaslužan je antciklon zbog kog i raste vazdušni pritisak u prizemlju. Međutim, na visini već danima iznad Srbije i regiona kruži ciklon koji  destabilizuje atmosferu i tako podržava kišu i oblake.

"Upravo zato u danu pred nama smena sunčanih i oblačnih intervala. Južnije od Kragujevca poslepodne očekujemo jači razvoj dnevnih oblaka iz kojih će padati kiša. Severnije, u Vojvodini i Beogradu, i u ostalim krajevima naše zemlje do kraja dana ostaje suvo", rekla je ona.

Kada je reč o temperaturi, kaže, živa u termometru postepeno raste. U najtoplijem delu dana biće u rasponu od 17 do 21 stepeni Celzijusa. Vetar je u odnosu na juče oslabio, ddaje, ali i dalje duva sa severa i severozapada. 

"Većina meteoropata danas će imati uobičajene tegobe. Reumatski bolovi, glavobolja i neraspoloženje. Savet je danas, baš kao i prethodnih dana, da budete strpljivi i oprezni", rekla je ona i dodala da je za nesavšenu bioprognozu kriva sinoptička situacija, koja je, kako objašnjava, standardna prolećna. 

Što se narednih dana tiče, Lazrevuč navodi da su izvesni sunčani i suvi sati. 

"Međutim, kišu ne možemo 100 posto isključiti, naročito ne u brdsko planiskim predelima. Tako da neka vam kišobran bude pri ruci još dan dva. Za vikend situacija dosta stabilnija. Očekujemo po danu oko 12 sunčanih sati, i po svemu sudeći kiša tada ne bi trebalo da nas iznenadi", rekla je Lazarević.

Komentari (0)

Srbija