Društvo

Počinje rekonstrukcija Glavne ulice u Zemunu, biće promena u javnom prevozu

Komentari

Autor: Tanjug

24/04/2023

-

09:13

Počinje rekonstrukcija Glavne ulice u Zemunu, biće promena u javnom prevozu
Ilustracija - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Rekonstrukcija Glavne ulice u Zemunu počinje sutra od 9 časova, pa će doći i do promena u radu linija javnog prevoza, koje će trajati do 24. juna. Saobraćaj se izmešta na Kej oslobođenja i u ulice 22. oktobar i Vrtlarsku ulicu. Radovi će trajati narednih 300 dana. 

"Nakon nekoliko godina pripreme dokumentacije, konačno smo došli u fazu realizacije samog projekta sveobuhvatne rekonstrukcije Glavne ulice u Zemunu. Danas se vrši obeležavanje, pripremni radovi, a rekonstrukcija počinje sutra, u 9 časova biće izmešten javni prevoz", rekao je za Tanjug predsednik GO Zemun Gavrilo Kovačević.

Naveo je da će se radovi odvijati u nekoliko faza, a da će prva faza obuhvatati deonicu od Ulice Stevana Markovića do Davidovićeve ulice.

Nakon toga u letnjem periodu, u julu i avgustu, radiće se sama raskrsnica ulica Nikolaja Ostrovskog, Stevana Markovića i Karađorđeve ulice, kako bi bile rekonstruisane instalacije. 

"Treća faza je potez od Davidovićeve ulice do Muhara, očekujemo u narednih 300 dana po proceni inženjera da će firma koja je dobila posao završiti radove", rekao je Kovačević. 

Naglasio je da će to biti sveobuhvatna rekonstrukcija koja se odnosi na obnovu same saobraćajnice, vodovodne i kanalizacione mreže, na izmeštanje i zaštitu postojećih elektroenergetskih objekata, telekomunikacionih instalacija, toplovoda, gasovoda, kao i javne rasvete.

"Biće postavljene i kamene ploče da mogu i slabovida lica da se kreću”, rekao je Kovačević. 
Ukazao je da će biti rađene ne samo saobraćajne površine, već i trotoari.

"Saobraćaj ćemo izmestiti jednim delom na Kej oslobođenja, jednim delom na ulice 22. oktobar i Vrtlarsku ulicu, pa verujemo da će građani imati malo strpljenja i dobru organizaciju da bi sve stigli na vreme”, dodao je Kovačević. 

Prema njegovim rečima, biće izgrađena i izdignuta pešačka platforma na ukrštanju Gospodske ulice sa Glavnom, kako bi se u toj zoni omogućilo komfornije povezivanje pešačkog saobraćaja. 

Koje sve linije menjaju trase?

Tokom izvođenja radova predmetna deonica će biti potpuno zatvorena za saobraćaj, pa će vozila sa linija javnog prevoza saobraćati izmenjenim trasama.

Vozila sa linija 17 i 73 će saobraćati u smeru ka Batajnici trasom: Aleksandra Dubčeka – 22. oktobra – Vrtlarska – Ugrinovačka – Novogradska – Cara Dušana i dalje redovnom trasom; u smeru ka gradu: Cara Dušana – Karamatina – Kej oslobođenja – Stevana Markovića – Avijatičarski trg – Aleksandra Dubčeka i dalje redovnom trasom, navodi Sekretarijat za javni prevoz.

Vozila sa linije 45 će saobraćati u smeru ka terminusu „Zemun (Novi grad)” trasom: Tošin bunar – Ivićeva – Ugrinovačka i dalje redovnom trasom; u smeru ka terminusu „Blok 44”: Ugrinovačka – Ivićeva – Tošin bunar i dalje redovnom trasom.

Vozila sa linije 83 će saobraćati u smeru ka Batajnici trasom: Aleksandra Dubčeka – 22. oktobra – Vrtlarska – Ugrinovačka i dalje redovnom trasom, a u smeru ka gradu: Ugrinovačka – Vrtlarska – 22. oktobra – Aleksandra Dubčeka i dalje redovnom trasom;

Vozila sa linija 84, 704, 706 i 707 će saobraćati u smeru ka Batajnici trasom: Karađorđeva – Avijatičarski trg – 22. oktobra – Vrtlarska – Ugrinovačka – Novogradska – Cara Dušana i dalje redovnom trasom, a u smeru ka gradu: Cara Dušana – Karamatina – Kej oslobođenja – Stevana Markovića – Karađorđeva i dalje redovnom trasom.

Vozila sa linija 703, 705 i 706E će saobraćati u smeru ka Batajnici trasom: terminus „Kej oslobođenja” – Marka Nikolića – Davidovićeva – Glavna – Cara Dušana i dalje redovnom trasom, a u smeru ka gradu: Cara Dušana – Karamatina – Kej oslobođenja – terminus „Kej oslobođenja”.

Privremeno se ukida stajalište "Dušanova" (šifra st. #803) za linije 45 i 83 u Novogradskoj ulici.

Privremeno se izmešta stajalište "Ugrinovačka" (šifra st. #805) za linije 45 i 83 u Novogradskoj ulici, oko 15 metara posle postojeće pozicije, odnosno ispred kućnog broja 31.

Vozila će na izmenjenim delovima trasa koristiti stajališta na linijama 45 i 83: "Novogradska" – smer ka Ulici Filipa Višnjića (stajalište koje u redovnom režimu koriste linije 81, 81L i 85), a na linijama 17, 73, 84, 704, 706 i 706: „Ugrinovačka” – smer ka Ulici cara Dušana (stajalište koje u redovnom režimu koriste linije 45 i 83).

Vozila sa linije 83 će koristiti sva postojeća stajališta na izmenjenom delu trase, osim stajališta "Aleksandra Dubčeka" u Ulici 22. oktobra – smer ka Ulici Džona Kenedija (šifra st. #312, stajalište koje u redovnom režimu koriste linije 15, 45, 81, 81L.

Komentari (0)

Srbija