Društvo

Upaljen crveni meteoalarm: Danas i do 39 stepeni u hladu, narednih dana još toplije

Komentari

Autor: Euronews Srbija

13/07/2021

-

08:13

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Do vikenda ostaje sunčano, vedro i vrelo. Najtopliji dani u toku ove sedmice biće sreda i četvrtak, i tada možemo da očekujemo oko 40 stepeni Celzijusa, rekla je urednica vremenske prognoze Euronews Srbija, meteorolog Milena Lazarević.

Kako je rekla, nakon jučerašnjeg žutog danas je aktiviran naradžasti meteoalarm koji je nešto opasniji.

"Temperatura će danas u hladu preći 35 stepeni. Izbegavajte da u najtoplijem delu dana budete na otvorenom. Hidrirajte se i ne zaboravite da se zaštite od štetnih UV zraka", kaže Lazarević.

Ona dodaje da je izvesno da će dan pred nama biti sunčan i vreo. 

"Šanse za kišu su jako male, gotovo da ih i nema, čak ni u planiskim područjima. Kada je reč o temperaturi, ona će svoj maksimum dostići poslepodne. Vrednosti će se kretati od 36 do 39  stepeni u hladu", dodaje Lazarević.

Kaže da strujanje vazduha ostaje slabo, pa će do kraja dana duvati veoma slab vetar promenljivog pravca.

Za vikend pad temperature

Naredna dva dana biće najtopliji u ovoj sedmici, pa se očekuje da budu oboreni i temperaturni rekordi. Međutim, Lazarević objašnjava da najtopliji dan uvek znači promenu vremena. 

"U petak stiže ciklon sa zapada, spušta temperaturu za oko 10 stepeni i donosi obilnu kišu i pljuskove. Padavine bi u pojednim delovima regiona mogle biti i monsunske, naročito u Hrvatskoj i Crnoj Gori", kaže Lazarević

Komentari (0)

Srbija