Društvo

Palić i ove godine među najbiranijim destinacijama za 1. maj

Komentari

Autor: Tanjug

01/05/2023

-

11:07

Palić i ove godine među najbiranijim destinacijama za 1. maj
Palić i ove godine među najbiranijim destinacijama za 1. maj - Copyright Tanjug/Aleksandra Orlić

veličina teksta

Aa Aa

Povodom tradicionalnog, 38. "Prvomajskog uranka" na Paliću, posetiocima je predstavljena bogata kulturna, sportska, umetnička, gastronomska i zabavna ponuda najsevernijeg grada.

Turistima koji su stigli iz najrazličitijih gradova Srbije, pa tako i mnogobrojnim posetiocima palićke obale, na raspolaganju je više luna parkova, postavljeno je oko 70 štandova sa rukotvorinama, suvenirima i gastronomskim specijalitetima. 

I ove godine, smeštajni kapaciteti Palića i Subotice su popunjeni već nekoliko dana, što govori u prilog tome da atraktivnost ove destinacije ne jenjava iz godine u godinu.

"Biram Palić, kao prvo, biciklom da dođem i potrošim malo kalorija, priroda je lepa, ima puno sveta, a imamo se sa čim i pogostiti. Od Čikaga do danas, Prvi maj nije ono što je bio. Nekada su bile lepe parade, za moje vreme, a danas ga provedemo svakako", kazao je jedan posetilac.

Drugi kaže da ga privlači ambijent, jezero, priroda, ima infrastrukture i soba za iazdavanje.

"Svake godine dolazim na Palić. Tu sam i danas i sutra, ako vreme dopusti", navodi jedna turistkinja.

"Volimo da dođemo, dolazimo svake godine na Palić za 1. maj. Dobar je vazduh, vreme, a ima i vašar, za decu igralište i drugo", relao je  jedan Horgošanin.

Jedna od posebnih atrakcija ove destinacije je i Zoološki vrt Palić, koji radi produženo od 8 do 20 časova. Pored izložbi i edukativnog programa, posetiocima je omogućeno i hranjenja životinja, u isplaniranim intervalima.

Turisti su u prilici da u toku dana prisustvuju i Prvomajskoj regati u jedrenju, koju je organizovao Jedriličarski klub Palić, kao i da učestvuju u sportsko rekreativnoj manifeataciji "Trimbi", koja podrazumeva vožnju biciklom, rolerima i pešačenje od Subotice do Palića. 

Ova aktivnost za cilj ima motivaciju građana svih uzrasnih kategorija i podsećanje na važnost svakodnevne fizičke aktivnosti, kojom se unapređuju zdravlje i kvalitet života pojedinaca, ali i čitavog sistema.

Tradicionalni, 38. "Prvomajski uranak" na Paliću traje i u toku sutrašnjeg dana.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija