Društvo

Posle Exita ostalo 33 tone smeća

Komentari

Autor: Fonet

13/07/2021

-

10:27

Posle Exita ostalo 33 tone smeća
Posle Exita ostalo 33 tone smeća - Copyright Tanjug/Jaroslav Pap

veličina teksta

Aa Aa

Novosadska "Gradska čistoća" je od početka festivala Egzit do odlaska poslednjih posetilaca sa Petrovaradinske tvrđave, sakupila i na gradsku deponiju otpremila 33 tone smeća.

Smeće je prikupljeno samo na prostoru Petrovaradinske tvrđave, bez podgrađa i Keja žrtava racije, a navodi direktor "Čistoće" Vladimir Zelenović, sav otpad prispeo sa tog prostora odnet je na trake u reciklažnom centru na dalju separaciju i preradu.

Zelenović ističe da se najveća količina reciklažnog otpada sa Egzita odnosi limenke, karton, PET ambalažu i plastiku. Tokom četiri festivalska dana samo na Petrovaradinskoj tvrđavi, podgrađu i keju, bilo je angažovano 80 radnika JKP "Čistoća“, a u kompletnoj organizaciji festivala posredno ili neposredno bilo je uključeno oko 130 zaposlenih.

Komentari (1)

Braca Lažov

13.07.2021 10:49

Sad kao tak broj nešto treba da nam znači? I ostavlja se čitaocu da pogrešno zaključi da NS ima sistem odvajanja otpada. Nekad je imao. Danas sve ide u isti kontejner i isti kamion to odvozi. Hajde baš istražite gde se tačno u Gradskoj čistoći događa ta "separacija".

Srbija