Društvo

Oblačno, kišno i sa udarima vetra olujne jačine: Kada će u Srbiji prestati da duva košava

Komentari

Autor: Tanjug

14/05/2023

-

08:43

Oblačno, kišno i sa udarima vetra olujne jačine: Kada će u Srbiji prestati da duva košava
Tanjug/Vladimir Šporčić - Copyright Tanjug/Vladimir Šporčić

veličina teksta

Aa Aa

U Srbiji će danas biti umereno do potpuno oblačno, mestimično s kišom, ponegde i kratkotrajnim pljuskovima i grmljavinom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. 

Očekuje se slab i umeren vetar, u košavskom području i na planinama i jak, južni i jugoistočni, na jugu Banata i u donjem Podunavlju sa udarima olujne jačine. Jutarnja temperatura biće od 9 do 13 stepeni, a najviša od 15 do 20 stepeni.

U Beogradu će biti umereno do potpuno oblačno i vetrovito, a kiša se očekuje uglavnom ujutro i pre podne, kao i uveče i tokom noći. Duvaće umeren i jak jugoistočni vetar. Jutarnja temperatura će biti oko 13 stepeni, a najviša dnevna oko 18 stepeni.

Prognoza za narednu nedelju

U narednih nedelju dana očekuje se promenljivo vreme sa čestom kišom, ponegde i pljuskovima s grmljavinom i lokalno izraženijim padavinama. 

Tanjug/Zoran Žestić

 

U ponedeljak i utorak u kosavškom području biće vetrovito sa umerenim i jakim jugoistočnim vetrom, koji će na jugu Banata i u donjem Podunavlju dostizati udare olujne jačine. U utorak krajem dana, očekuje se prestanak košave.

Komentari (0)

Srbija