Društvo

Zamenica predsednika Saveta roditelja posle susreta s Vučićem: Kraj školske godine u OŠ "Vladislav Ribnikar" 2. juna

Komentari

Autor: Tanjug

29/05/2023

-

20:04

Zamenica predsednika Saveta roditelja posle susreta s Vučićem: Kraj školske godine u OŠ "Vladislav Ribnikar" 2. juna
Zamenica predsednika Saveta roditelja posle susreta s Vučićem: Kraj školske godine u OŠ "Vladislav Ribnikar" 2. juna - Copyright Tanjug/Tara Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Zamenica predsenika Saveta roditelja OŠ ''Vladislav Ribnikar'' Bojana Nedeljković saopštila je da je danas na sastanku u Predsedništvu Srbije, na kojem je učestvovala zajedno sa Milankom Negić, majkom devojčice Sofije Negić stradale u masakru 3. maja, predstavnicima svih relevantnih državnih ustanova i predsednikom Srbije Aleksandarom Vučićem, dogovoreno da se školska godina u toj školi završava se 2. juna, jer je to jedino rešenje za izlazak iz krize. 

Dogovoreno je i da će se od ponedeljka, 5. juna, svi učenici škole "Vladislav Ribnikar", sastajati u OŠ "Sveti Sava" - u popodnevnoj smeni, gde će imati aktivnosti koje će biti osmišljene za njih. 

U delu škole, u koji se ulazi iz Ulice Kralja Milutina, biće napravljen memorijalni centar, kao sećanje na sve žrtve strašnog masakra, što je inicijativa koju je pokrenula Milanka Negić, dodaje se u saopštenju.

''Roditelji zahvaljuju svima koji su tokom svih dana nakon velike tragedije bili uz njih i pomagali da javnost čuje njihov glas. Nakon okončanog inspekcijskog nadzora u OŠ 'Vladislav Ribnikar', Ministarstvo prosvete podnelo je predlog za razrešenje direktorke Snežane Knežević i formiranje privremenog organa upravljanja OŠ 'Vladislav Ribnikar''', dodaje se u saopštenju. 

Takođe se navodi da se zapisnikom nalaže sprovođenje disciplinskog postupka prema pedagogu i psihologu škole, koji će biti suspendovani do okončanja postupka.

Bojazan roditelja oko uspeha njihove dece i samih ocena, biće, kako se navodi, rešena na najbolji način za decu, koja ni na koji način neće biti oštećena. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija