Društvo

Obilne padavine dovele do izlivanja voda, vanredno u 19 šabačkih mesnih zajednica, Jagodini i Babušnici

Komentari

Autor: RTS, Tanjug/Euronews Srbija

05/06/2023

-

20:10

Obilne padavine dovele do izlivanja voda, vanredno u 19 šabačkih mesnih zajednica, Jagodini i Babušnici
Obilne padavine dovele do izlivanja voda, vanredno u 19 šabačkih mesnih zajednica, Jagodini i Babušnici - Copyright Printscreen/Instagram/192_rs

veličina teksta

Aa Aa

Voodotokovi u nekoliko opština u Srbiji izlili su se nakon je nakon obilnih padavina i nevremena, a u a u 19 mesnih zajednica u šabačkom kraju uvedena je vanredna situacija. Vanredna situacija je i na celoj teritoriji Jagodine i u Babušnici. 

Opštinu Aleksandrovac u kasnim popodnevnim satima zahvatilo snažno nevreme praćeno jakom kišom i gradom.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

Obilna kiša i koceljevačkom kraju, gde je već desetak dana na snazi vanredna situacija zbog problema od prethodnih padavina.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

Obilne padavine koje su tokom dana zahvatile teritoriju opštine Kosjerić dovele su do izlivanja bujičnih potoka u naselju Brajkovići, a voda je ušla i u stambene objekte.

"Izlili su se bujični potoci u naselju Brajkovići. Potopljeno je 20 kuća. Vatrogasci su na terenu, izvlače vodu iz kuću i saobraćaj je u prekidu", rekao je za Tanjug predsednik opštine Kosjerić Žarko Đokić.

Osim štete na objektima, obradivim površinama i putnoj infrastrukturi, niko od meštana ovog dela opštine Kosjerić nije ugrožen.

Vanredna situacija u 19 mesnih zajednica u šabačkom kraju zbog posledica poplava

Obilne padavine i izlivanje vodotoka i dalje prave velike štete u šabačkom kraju, a u 19 mesnih zajednica uvedena je vanredna situacija.

Kako prenosi RTS, vanredna situacija je i na celoj teritoriji Jagodine i u Babušnici.

U dvorištima u okolini Šapca je preko 70 centimetara vode, a u nekoliko kuća gotovo pola metra. Bujica iz kanala Mutnik poplavila je najniže delove Pocerskog Pričinovića, a onda se prelila i u drugi deo sela.

U Jagodini je bilo poplavljeno na stotine garaža i podruma, a kanalizacija nije mogla da prihvati 70 litara kiše po kvadratu. Voda je ušla i u niže delove bolnice i Doma zdravlja, najugroženije su Hitna pomoć i Služba urgentne medicine.

Nakon povlačenja vode, otpočelo je čišćenje.

"Plan je da privremeno preselimo Hitnu pomoć gde je bila kovid ambulanta, kako bi u sledeća dva meseca mogli da uradimo kompletnu rekonstrukciju kanalizacione mreže", kaže direktor Doma zdravlja u Jagodini Darko Miletić.

U 15-ak babušničkih sela oštećeni su putevi, u pojedinim je ugroženo i vodosnabdevanje. U kasnim popodnevnim satima, opštinu Aleksandrovac zahvatilo je snažno nevreme praćeno jakom kišom i gradom.

 

Komentari (0)

Srbija