Društvo

Jul se bliži, ali vremenski "rolerkoster" ne prestaje: Danas promenljivo vreme, tako i do kraja nedelje

Komentari

Autor: Euronews Srbija

27/06/2023

-

07:22

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Za nekoliko dana počinje jul, jedan od najtoplijih meseci u godini, a stabilizacija vremena i dalje nije na vidiku. Prva polovina dana biće pretežno sunčana - u Beogradu do 30 stepeni, u ostalim mestima koji stepen svežije.

Već u poslepodnevnim satima, sa severozapada nam stižu oblaci i postepeno zahlađenje. Kiša će u poslepodnevnim satima padati uglavnom u Vojvodini i zapadnoj Srbiji, a tokom noći sledi premeštanje padavinske zone ka južnim predelima. 

"Raspodela polja visokog i niskog vazdušnog pritiska je trenutno takva da iako se veći deo Evrope nalazi pod uticajem anticiklona koji uzrokuje vedro i sunčano vreme, na visini ipak postoji priliv hladne vazdušne mase što donosi nestabilnost", kaže Ljubica Gojković, meteorolog Euronews Srbije.

Očekuje se da do kraja dana duva slab i umeren severozapadni vetar, a uveče će biti nešto jači.

"U sredu prepodne, u celoj zemlji biće oblačno, a južno od Save i Dunava sa kišom. Kasnije tokom dana, dolazi do razvedravanja na severu, dok će slaba kiša padati još ponegde na krajnjem jugu Srbije", kaže Gojković.

Pad temperature koji se prognozira za sredu biće osetan. Maksimalna dnevna u centralnim predelima neće prelaziti 20 stepeni, dok će na krajnjem severu i jugu biti do 24. U četvrtak i petak biće pretežno sunčano, suvo i ponovo toplije, ali već za vikend sledi novo naoblačenje sa kišom.

Komentari (0)

Srbija