Društvo

Još jedno porodilište otvorilo vrata za tate: I u Narodnom frontu od danas očevi mogu da prisustvuju porođaju

Komentari

Autor: S.T.

28/06/2023

-

13:14

Još jedno porodilište otvorilo vrata za tate: I u Narodnom frontu od danas očevi mogu da prisustvuju porođaju
Još jedno porodilište otvorilo vrata za tate: I u Narodnom frontu od danas očevi mogu da prisustvuju porođaju - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Prisustvo očeva na porođaju od danas je ponovo dozvoljeno u GAK Narodni front. Prethodno je porodilište na Zvezdari otvorilo vrata za tate ili druge bliske osobe. Inače, podrška drage osobe na porođaju ukinuta je zbog epidemije virusa korona u martu 2020. godine.

Prisustvo oca ili neke druge bliske osobe na Zvezdari dozvoljeno je od 22. juna, uz potrebnu dokumentaciju i u skladu sa epidemiološkom situacijom koja je važila i pre epidemije virusa korona.

U GAK Narodni front za Euronews Srbija kažu da očevi od danas mogu da prisustvuju porođaju i u toj zdravstvenoj ustanovi. Potrebno je samo prethodno da urade analize koprokulture, briseve grla i nosa. 

U svim bolnicama i kliničkim centrima ponovo su uvedene posete pacijentima koji su na bolničkom lečenju. U bolničku sobu može da uđe samo jedna osoba, obavezno je nošenje maske i može da se zadrži pola sata.

U KBC Zvezdata posete su dva puta nedeljno - sredom i nedeljom od 14 do 14.30 sati. Posete u bolnicama su zabranjene deci do sedam godina, zatim na odeljenju intenzivne nege i na odeljenjima opredeljenim za izolaciju i lečenje obolelih od kovida. 

Komentari (0)

Srbija