Društvo

Održan četvrti sastanak Tima za uvođenje Amber alert sistema u Srbiji

Komentari

Autor: Tanjug

30/06/2023

-

21:54

Održan četvrti sastanak Tima za uvođenje Amber alert sistema u Srbiji
Održan četvrti sastanak Tima za uvođenje Amber alert sistema u Srbiji - Copyright Tanjug/OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE

veličina teksta

Aa Aa

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Danilo Stevandić upoznao je članove Tima za uvođenje Amber alert sistema u Srbiji sa dosadašnjim aktivnostima na uspostavljanju sistema za hitno obaveštavanje javnosti u slučaju nestanka maloletnih lica.

Stevandić je na četvrtom sastanku tima obavestio njegove članove da su izrađeni nacrti sporazuma sa nadležnim ministarstvima, nacrt instrukcije o načinu postupanja policijskih službenika u slučaju prijave nestanka maloletnog lica i načinu hitnog obaveštavanja javnosti.

U saradnji sa Ministarstvom informisanja i telekomunikacija i Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu Vlade Republike Srbije radi se na izradi tehničkih rešenja na osnovu kojih će se obaveštenje o nestanku maloletnog lica dostavljati medijima i mobilnim operaterima, saopštio je MUP.

Stevandić se zahvalio svim članovima tima na dosadašnjem zalaganju na uspostavljanju Amber alert sistema u Srbiji.

U sastavu Tima, koji je u februaru ove godine, formirao ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić su predstavnici više resornih ministarstava, Centra za nestalu i zlostavljanu decu i udruženja "Astra".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija