Društvo

Nevreme u Srbiji: Pljuskovi i olujni vetar pokrenuli klizište na Goliji, poplavljene ulice u Šapcu

Komentari

Autor: RTS

17/07/2021

-

18:28

Nevreme u Srbiji: Pljuskovi i olujni vetar pokrenuli klizište na Goliji, poplavljene ulice u Šapcu
Nevreme u Srbiji: Pljuskovi i olujni vetar pokrenuli klizište na Goliji, poplavljene ulice u Šapcu - Copyright Euronews Srbija, Facebook.com/Dragan Kesegic, Facebook.com/Igor Milosavljevic

veličina teksta

Aa Aa

Snažno nevreme pogodilo je večeras Srbiju, a pljuskovi, grmljavina, grad i olujni vetar već su napravili ozbiljnu štetu u gradovima širom zemlje. Jaka kiša je počela i u Beogradu.

Nevreme je danas pogodilo opštine Blace, Kruševac i Ivanjicu. U okolini Blaca padao je grad, dok se na Goliji usled padavina pokrenulo klizište, a putevi do pojedinih sela su neprohodni.

Jako nevreme praćeno gradom pogodilo je oko 17 časova opštinu Blace. Grad veličine lešnika padao je petnaestak minuta i naneo veliku štetu poljoprivrednim kulturama.

Najteže je u selima Kaševar i Trbunje, gde je stradao skoro celokupan rod šljiva.

Euronews TV

Olujno nevreme koje je u popodnevnim časovima zahvatilo područje opštine Ivanjica, na području Golije pokrenulo je klizišta, a neprohodni su putevi u pravcu sela Bratljevo, Gleđica, Vučak.

Nevreme praćeno jakim pljuskovima pogodilo je i Kruševac. Sitan grad padao je u Vučaku i nekoliko okolnih sela.

Jako nevreme danas je pogodilo Šabac, a pljusak je bio praćen gradom. Jaka kiša je dovela do poplave koja je uticala i na kanalizacioni sistem koji nije mogao da primi veliku količinu vode,.

 

 


Ulice su pune vode, a grad je potpuno paralisan, prenose "Novosti".

Nova količina padavina posle jučerašnjeg nevremena dodatno otežava oticanje vode koje se u pojedinim delovima grada zadržava na kolovozima.

 

 

Ranije danas, Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje za jugoistočnu Srbiju na vremenske nepogode.

Na području Topličkog, Rasinskog i Nišavskog okruga očekuju se lokalni pljuskovi sa grmljavinom uz veliku količinu padavina za kratko vreme, pojavu grada i olujnog vetra.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija