Društvo

Danas temperatura najviše ove nedelje, ali nas uskoro čekaju promene: Pljuskovi i grmljavina za manje od 24 sata

Komentari

Autor: Euronews Srbija

04/07/2023

-

07:23

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Pred nama je i sunčan i topao dan, možda i najtopliji u ovoj nedelji, sa temperaturom od 29 do 32 stepena. Temperatura uvek pred promenu vremena dostiže svoj maksimum, tako da nas za manje od 24 sata očekuje novi kišonosni talas i grmljavine. 

"Sa severa Evopre stiže nam front i nešto svežiji vazduh, koji će u dodiru sa našim zagrejanim, već posleponde usloviti burne procese", kaže meteorolog i urednica vremenske prognoze na Euronews Srbija, Milena Lazarević. 

Prvi deo današnjeg dana biće sunčan i vedar. Oblaci će krenuti da naviru negde oko 15 sati, a prve kišne kapi očekujemo kasno poslepodne, nakon 18 sat.

U narednim satima, severozapadni vetar duvaće sve jače. Najjače udare vetra očekujemo za vreme pljuskova i to pre svega na području Vojvodine, ali će to biti tek negde oko ponoći.

Prvi deo dana, koliko-toliko, biće miran i tih.

"U nastavku nedelje, kombinacija vlage i toplote destabilizovaće svakodnevno atmosferu.  To znači da u poslepodnevnim satima treba računati na kratkotrajne pljuskove i grmljavinu", kaže Lazarević.

"Moram napomenuti da će od sutra i malo osvežiti, ali ne previše. Ostaje umereno toplo, bez velikih tropskih vrućina i suša. Majske i junske kiše natopile su naše tlo, tako da nam ove godine sigurno ne preti opasnost od suše", zaključuje Lazarević.

Komentari (0)

Srbija