Društvo

U Srbiji na snazi crveni meteoalarm: U 13 sati najtoplije u Beogradu, Ćupriji i Zaječaru sa 36 stepeni

Komentari

Autor: Tanjug

17/07/2023

-

13:19

U Srbiji na snazi crveni meteoalarm:  U 13 sati najtoplije u Beogradu, Ćupriji i Zaječaru sa 36 stepeni
Tanjug/Strahinja Aćimović - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Beograd, Ćuprija i Zaječar, Smederevska Palanka, Bački Karlovac najtopliji su gradovi u Srbiji, gde je živa na termometru u 13 časova pokazala 36 stepeni Celzijusa.

Slede, Niš, Palić, Sombor, Kikinda, Novi Sad, Zrenjanin, Loznica, Valjevo, Kragujevac, Sremska Mitrovica, Negotin i Kuršumlija sa 35, dok je u Leskovcu, Kruševcu, Kraljevu, Dimitrovgradu izmereno 34 stepena Celzijusa, pokazuju podaci na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ).

Za stepen manje je u Vranju, dok se živa u termometru na Sjenici i na Zlatiboru podigla do 30 podeljka Celzijusove skale.

Prema podacima RHMZ-a najniža temperetura je na Kopaoniku gde je izmereno 24 stepeni Celzijusa.

U Srbiji je do 19. jula na snazi upozorenje RHMZ-a na visoke temperature. U celoj Srbiji danas je na snazi crveni meteoalarm, koji označava vrlo opasno vreme.

Prema prognozi RHMZ-a, u Srbiji će do srede biti veoma toplo sa maksimalnim temperaturama iznad 35 stepeni Celzijusa, lokalno i do 40 stepeni.

U velikim gradovima očekuju se i tropske noći, pošto temepratura neće padati ispod 20 stepeni. I u Beogradu će do srede biti veoma toplo sa maksimalnim temperaturama od 36 do 39 stepeni Celzijusa, uz tropske noći.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija