Društvo

Formirana komisija koja će ispitati okolnosti smrti žene koju je ujeo stršljen

Komentari

Autor: Tanjug

17/07/2023

-

10:56

Formirana komisija koja će ispitati okolnosti smrti žene koju je ujeo stršljen
Pixabay - Copyright Pixabay

veličina teksta

Aa Aa

Direktor Doma zdravlja u Čačku Aleksandar Pajović izjavio je da je formirana komisija koja će ispitati pod kojim je okolnostima nedavno preminula žena u Čačku, koju je prethodno ujeo stršljen.

"U Domu zdravlja formirali smo komisiju za unutrašnji nadzor i stručni savet i oni to rade jutros, imaću detaljne izveštaje i videćemo ukoliko je bilo nekog profesionalnog propusta, mi ćemo obavestiti nadležne institucije i sve one koji to treba da znaju", rekao je Pajović.

Dodao je da, prema informacijama koje za sada ima, nije bilo propusta, već se radilo o teškom stanju koje nisu mogli da reše ni ekipe u ambulanti u Mrčajevacima, ni ekipe Hitne pomoći.

Pajović je rekao da je na licu mesta reagovala dežurna doktorka i medicinska sestra, da su pozvali i službu Hitne pomoći, da je pacijentkinja prevezena u Urgentni centar, ali da je preminula tokom transporta.

Prošlog petka oko 8 časova ujutru u ambulantu u Mrčajevcima dovezena je pacijentkinja u jako lošem stanju, bez svesti i pulsa.

Radilo se o anafilaktičkom šoku kao posledica ujeda stršljena, a uprkos naporima lekara, žena stara 57 godina preminula je na putu do čačanske Opšte bolnice.

Komentari (0)

Srbija