Društvo

Vesić: Novcem iz zajmova gradiće se saobraćajnice, od konverzije zemljišta za 12 godina samo 30 miliona evra

Komentari

Autor: Tanjug

19/07/2023

-

20:32

Vesić: Novcem iz zajmova gradiće se saobraćajnice, od konverzije zemljišta za 12 godina samo 30 miliona evra
Goran Vesić - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Novcem koji Srbija namerava da dobije iz zajmova, po ugovorima koji su na dnevnom redu današnjeg zasedanja Skupštine Srbije, gradiće se saobraćajnice i finansirati druge potrebe neophodne Srbiji i njenim građanima, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

On je u parlamentu, odgovarajući na opasku poslanika Miroslava Aleksića da se Srbija ovim ugovorima zadužuje za 1,27 milijardi evra, rekao da se tim novcem između ostalog grade naučno-tehnološki parkovi u Nišu i Čačku, biznis inkubator u Kruševcu, kao i brza saobraćajnica Šabac-Loznica, a obezbediće se i novac za Moravski koridor.

Osvrćući se na kritike izrečene na današnjoj sednici, a i one ranije koje se odnose na ukidanje konverzije zemljišta, Vesić je rekao da državno zemljište nije predmet konverzije i da je za 12 godina od konverzije prihodovano samo 30 miliona evra.

"Ovaj podatak dovoljno pokazuje da konverzija nije Srbiji donela mnogo novca pa iza sebe imamo 12 izgubljenih godina koje se ne mogu vratiti", rekao je Vesić.

Kada je reč o Predlogu zakona o ozakonjenju objekata, naglasio je da se njime ne završava ozakonjenje nelegalizovanih objekata, već se rešava urgentna situacija za ljude koji žive u objektima koji nisu legalizovani, jer će oni dobiti vodu, struju i slično.

Ovim predlogom se, pojasnio je Vesić, ne prejudicira da li će legalizacija objekta biti dozvoljena ili ne.

 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija