Društvo

Kamioni na graničnom prelazu Sremska Rača čekaju devet sati

Komentari

Autor: Tanjug

21/07/2023

-

07:42

Kamioni na graničnom prelazu Sremska Rača čekaju devet sati
Kelebija - Copyright Uprava Carina

veličina teksta

Aa Aa

Na više deonica auto-puteva i magistralnih puteva u toku su radovi na redovnom održavanju i uređenju zelenog pojasa. 

Na naplatnim stanicama na autoputevima u Srbiji nema zadržavanja vozila, saopštio je Auto moto savez Srbije.

Prema informacijama Uprave granične Policije na graničnom prelazu Gradina automobili čekaju 40 minuta, na Batrovcima i Preševu - 30 minuta, dok je zadržavanje na prelazima Gostun i Gradina dvadeset minuta.

Kako se navodi u saopštenju AMSS, zbog sporosti u radu susednih graničnih organa teretna vozila na ulazu i izlazu graničnog prelaza Sremska Rača čekaju devet sati, na Batrovcima i Šidu zadržavanje je šest sati, a na Kelebiji dva sata. 

Na ostalim prelazima nema dužih zadržavanja za sve kategorije vozila. 

Nikolić: U narednih mesec dana očekujemo povećan tranzit kroz Srbiju

U narednih mesec dana očekuje se povećan tranzit kroz Srbiju, izjavio je generalni sekretar Auto moto saveza Srbije (AMSS) Milan Nikolić povodom stanja na graničnim prelazima.

Nikolić je za Tanjug rekao da se najveće gužve na graničnim prelazima mogu očekivati na Horgošu, Batrovcima, kao i na prelazima prema Bugarskoj, Makedoniji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini. 

"O gužvama na graničnim prelazima građani se mogu informisati putem aplikacije AMSS, gde u realnom vremenu mogu da vide kakvo je stanje na svim graničnim prelazima", rekao je Nikolić.

On je posavetovao građane da pre putovanja provere da li imaju svu potrebnu dokumentaciju, kao i da se obrate AMSS pozivom na broj 1987 u slučaju nezgode ili kvara na teritoriji Srbije i van nje. 

"Potrebno je da građani provere da li imaju potrebna dokumenta, međunarodnu vozačku dozvolu, dozvolu za upravljanje tuđim vozilom, zeleni karton", rekao je Nikolić. 
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija